Supă cremă de linte roșie cu dovleac (retete de post)

Supă cremă de linte roșie cu dovleac - Rețete Farmacia Tei

 


 Ingrediente:

1 ceapă

3 căței de usturoi

3 cm de ghimbir

2 lingurițe de pastă de curry roșu

1 dovleac hokkaido mic și organic

150 g linte roșie

100 ml Dryk lapte de mazare

1 cub legume

sare și piper

ulei de măsline

suc de lămâie 





Mod de preparare:
Curățați și tăiați ceapa, usturoiul și ghimbirul.
Prăjiți-le la foc mediu într-o oală mare cu puțin ulei și pasta de curry până când ceapa devine sticloasă.
Spălați dovleacul, tăiați-l pe jumătate și scoateți semințele. Tăiați dovleacul în cubulețe mici.
Adăugați dovleacul, cubul de legume, lintea și 1 litru de apă în oală și lăsați să fiarbă la foc mic, sub capac, timp de 20-25 de minute, până când dovleacul devine moale.
Amestecați supa până devine cremoasă și adăugați Dryk, laptele de mazăre. Condimentați cu sare, piper și suc de lămâie, după gust.
Serviți supa ca atare sau cu semințe de dovleac prăjite și o felie de pâine gustoasă.

 


 


Pagina actualizata la data de: 13-12-2023

Produse de post Supă cremă de linte roșie cu dovleac

Non-farma (2)

Vezi Politica de confidentialitate date personale