Tartă vegană cu căpșuni (retete de post)

Tartă vegană cu căpșuni - Rețete Farmacia Tei

 


 Ingrediente pentru blat:

250gr de făină

120gr de unt vegan rece

1 linguriță de turmeric

50-60ml Dryk Lapte de ovaz rece sau Dryk Lapte de mazare rece

1 linguriță de extract de vanilie

1 lingură de sirop de arțar

1 praf de sare


 Ingrediente pentru cremă:

400ml lapte de cocos la conservă

100ml de zeamă de portocale

150ml de Dryk Lapte de ovaz sau Dryk Lapte de mazare

70gr de amidon de porumb

2 linguri de sirop de arțar


 Ingrediente pentru decor:

capsuni


Mod de preparare:

Crema pentru tartă:

Punem laptele de cocos într-o crăticioară și le fierbem pe foc mic. Separat amestecăm Dryk Laptele de ovaz sau Dryk Laptele de mazare cu amidonul de porumb până se dizolvă complet. Când laptele de cocos începe să se încălzească, adăugăm amestecul de lapte și amidon și amestecăm continuu. 
Când crema începe să se îngroașe adăugăm zeama de portocală. Amestecăm continuu până obținem o cremă cu consistența unei budinci mai groase. După ce este gata, o luăm pe de foc, adăugăm siropul de arțar și o lăsăm să se răcească complet.

Aluatul:

Într-un bol încăpător amestecăm făina și sarea, apoi adăugăm untul vegan rece și amestecăm totul cu mâinile, până obținem un aluat asemănător cu nisipul umed. Acest proces trebuie să fie rapid, ca să evităm topirea untului. Adăugăm siropul de arțar, extractul de vanilie și laptele Dryk de ovaz sau de mazare rece treptat, deoarece este posibil să aveți nevoie fie de o cantitate mai mică, fie de una mai mare de lapte. Frământăm puțin aluatul, îi dăm forma unei bile, îl acoperim cu folie de plastic și îl punem în frigider pentru 10 minute.
După acest timp, întindem aluatul cu ajutorul unui sucitor pe un blat tapetat cu făină, îl punem într-o tavă pentru tartă (eu am folosit o tavă cu diametrul de 26cm) și înțepăm ușor baza cu furculița. Deasupra aluatului punem o foaie de copt și boabe de fasole, astfel aluatul nu o să crească. Îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ pentru 15 de minute, apoi îndepărtăm foaia de copt și boabele de fasole și îl mai coacem pentru încă 10 minute.

Decorul:

Cât timp se răcesc crema și blatul, tăiem căpșunile și apoi ornăm cu ele suprafața tartei.


 


Pagina actualizata la data de: 14-12-2023

Produse de post Tartă vegană cu căpșuni

Non-farma (2)

Vezi Politica de confidentialitate date personale