Extract de Roinita (Melissa officinalis) (plante medicinale)

Ce este Roinita?

Roinita este o planta erbacee din familia Labiatae. Este cunoascuta stiintific ca Melissa officinalis. Este una dintre cele mai utilizate plante terapeutice.


Care sunt principiile active ale Roinitei?

Principiile active ale Roinitei sunt:

uleiurile eterice
citralul
citronelolul 
taninuri
rasini
saponine
acidul succinic cafeic
vitamina C
geraniol


Care sunt beneficiile Roinitei?

Poate atenua simptomele bolilor degenerative S-a demonstrat ca extractul de roinita poate reduce agitatia specifica bolii Alzheimer.

Poate avea efect antiinflamator Uleiul esential de roinita poate manifesta efect antiinflamator si calmant, fie ca este administrat topic sau intern.

Poate reduce frecventa infectiilor si poate ajuta la eradicarea acestora Citronalul, citronelalul si trans-caryophilenul din compozitia uleiului esential de Melissa sunt cunoscuti pentruefectul antibacterian.

Poate ajuta la reglarea glicemiei Compusii din uleiul esential de melissa pot avea efect hipoglicemiant prin inhibarea glucogenezei de la nivel hepatic.

Poate fi benefic pentru sanatatea pielii Uleiul de Melissa poate fi utilizat pentru a reduce acneea, eczema si ranile minore datorita efectului antibacterian si antifungic.

Poate imbunatati starea de spirit si poate fi de ajutor in ameliorarea starilor depresive Uleiul de roinita are efect hipnotic, sedativ si antidepresiv.

Poate reduce tensiunea arteriala

Poate sa scada nivelul de trigliceride prin reducerea sintezei de acizi grasi

Poate reduce simptomele sindromului premenstrual


Care sunt posibilele reactii adverse si contraindicatii?

Evitati utilizarea in timpul sarcinii, deoarece uleiul de melissa are efect emenagog (poate provoca menstruatia). Daca utilizati melissa pe piele sensibila, diluati-o intr-un ulei purtator (cum ar fi uleiul de cocos sau de jojoba) inainte de aplicare.


Profil de siguranta:

Se recomanda consultul medicului in cazul in care pacientul prezinta afectiuni cronice, simptomele persista sau se agraveaza.


Christine Ruggeri, 11 Benefits of Melissa Essential Oil, Dr.Axe official website

Autor: farmacist Marza Andreea Simona


Pagina actualizata la data de: 08-05-2024

Medicamente care contin Extract de Roinita (Melissa officinalis)

Non-farma (30)

Vezi Politica de confidentialitate date personale