Probiotice (grupa medicament)

Ce sunt prebioticele ?

Probioticele sunt bacterii vii (benefice) care se gasesc in tractul digestiv, se gasesc in componeneta florei intestinale si ajuta la o functionare optima a organismului.


Efecte farmacodinamice si indicatii terapeutice:

influenteaza benefic digestia fiind recomandate ca si terapie adjuvanta in sindromul de colon iritabil, boala Chron, colite si alte afectiuni gastro - intestinale insotite de diaree, constipatie, balonare.
influenteaza procese implicate in imunitatea organismului fiind recomandate in diferite afectiuni ce implica scaderea imunitatii, alergii, infectii vaginale, infectii ale tractului urinar.


Surse de probiotice:

produse fermentate din lapte animal 
produse fermentate din soia
muraturi si varza acra


Profil de siguranta:

Daca prezentati afectiuni cronice , simptomle persista sau se agraveaza este recomandat sa consultati medicul.


Autor: Farmacist Andreea Marza
Atenție! Acest articol are un caracter strict informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a urma orice tratament.
Informatiile din prezenta sectiune sunt cu titlu exemplificativ si au la bază date incluse în prospectele medicale. Orice decizie privind achizitionarea unui produs apartine exclusiv consumatorului, în baza unei opinii medicale de specialitate.
Pagina actualizata la data de: 15-05-2024

Medicamente din clasa Probiotice

Vezi Politica de confidentialitate date personale