Desferal, 500 mg pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă, 10 flacoane, Novartis

Mesilat de deferoxamină

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: NOVARTIS

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Desferal, 500 mg pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă, 10 flacoane, Novartis

Indicatii:
La pacienţii care suferă de anumite tipuri de anemie, cum este talasemia, pot fi necesare transfuzii repetate de sânge. Cu toate acestea, transfuziile repetate pot conduce la o acumulare a surplusului de fier pentru că sângele conţine fier, iar organismul nu are o modalitate naturală de a elimina surplusul de fier aferent transfuziilor de sânge. În timp, surplusul de fier poate deteriora organe importante, cum sunt ficatul şi inima.

Desferal elimină surplusul de fier şi, prin urmare, poate fi utilizat pentru a trata supraîncărcarea cronică cu fier. Desferal poate fi utilizat la tratarea adulţilor, adolescenţilor şi copiilor.
Poate fi de asemenea utilizat pentru:
- tratamentul intoxicaţiei acute cu fier;
- tratamentul supraîncărcării cronice cu aluminiu, la pacienţii cu afecţiuni renale severe care necesită în mod regulat dializă. În anumite circumstanţe, dializa poate conduce la acumularea excesivă a aluminiului;
- testarea supraîncărcării cu fier sau aluminiu.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Desferal:
- dacă sunteţi alergic la deferoxamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament enumerate la finele acestui prospect (cu excepţia situaţiilor în care succesul desensibilizării face posibil tratamentul cu Desferal).

Precautii:
Înainte să utilizaţi Desferal, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
În general, Desferal nu trebuie utilizat în timpul sarcinii şi alăptării decât dacă medicul v-a recomandat acest tratament. Desferal poate dăuna copilului nenăscut încă, mai ales dacă este utilizat în primele 3 luni de sarcină. Medicul dumneavoastră va discuta cu dumneavoastră posibilul risc în cazul utilizării Desferal în timpul sarcinii.

Alăptarea nu este recomandată în timpul tratamentului cu Desferal. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Desferal vă poate afecta vederea sau auzul, vă poate face să vă simţiţi ameţit sau poate determina alte tulburări ale funcţiei nervoase. Dacă manifestaţi asemenea reacţii, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje până când nu vă simţiţi bine din nou.

Mod de administrare:
Urmaţi cu atenţie instrucţiunile medicului dumneavoastră. Nu depăşiţi doza recomandată.

Medicul dumneavoastră va calcula doza de care aveţi nevoie şi vă va spune cât Desferal trebuie să utilizaţi.
În funcţie de modul în care răspundeţi la tratament, medicul dumneavoastră vă poate sugera o doză mai mare sau mai mică.

Desferal este destinat utilizării ca soluţie preparată cu apă pentru preparate injectabile. Dizolvaţi pulberea de Desferal în apa pentru preparate injectabile pe care v-a furnizat-o farmacistul. La concentraţia recomandată de 95 mg/ml (pentru administrare subcutanată), soluţia obţinută este incoloră spre uşor gălbuie.

Soluţia trebuie să fie clară. Nu utilizaţi soluţii care sunt tulburi sau opace.

Tratamentul în cazul supraîncărcării cu fier:
Medicul dumneavoastră va ajusta doza în mod specific afecţiunii dumneavoastră. La majoritatea pacienţilor dozele zilnice sunt de 20-60 mg/kg. Desferal poate fi administrat în perfuzie lentă sub piele (perfuzie subcutanată utilizând o pompă perfuzoare), în perfuzie venoasă sau injectabil intramuscular.

Medicul dumneavoastră sau asistenta vă pot pregăti injecţia sau puteţi să învăţaţi să vă administraţi singur injecţia. Pentru tratamentul de lungă durată al supraîncărcării cu fier, este în mod special mai convenabil să se facă administrarea Desferal, lent subcutanat, pe parcursul a 8-12 ore (de exemplu pe timpul nopţii), utilizând o pompă perfuzoare de greutate mică. De obicei, Desferal este utilizat cu o pompă de 5 până la 7 ori pe săptămână. Pompa trebuie montată cu atenţie, în condiţii de igienă foarte stricte.

Pentru prepararea soluţiei perfuzabile şi injectarea subcutanată, urmaţi cu atenţie instrucţiunile de mai jos:
1. Aspiraţi apa pentru preparate injectabile într-o seringă.
2. După ce aţi curăţat cu alcool medicinal dopul de cauciuc al flaconului de Desferal, introduceţi conţinutul seringii în flacon.
3. Agitaţi bine flaconul, pentru dizolvarea pulberii.
4. Aspiraţi în seringă soluţia obţinută.
5. Ataşaţi tubul extensibil la seringă, conectaţi tubul extensibil la acul de tip fluture şi apoi umpleţi spaţiul liber din tub cu soluţia din seringă.
6. Așezaţi seringa în pompa de perfuzare.
7. Pentru perfuzie puteţi introduce acul tip fluture subcutanat în abdomen, braţ, partea superioară a piciorului sau în coapsă.
Este deosebit de important să curăţaţi mai întâi pielea foarte bine cu alcool medicinal. Apoi introduceţi acul, cu fermitate, până la aripile acului, prin intermediul unui pliu al pielii creat cu ajutorul mâinii libere. Vârful acului trebuie să se mişte liber atunci când acul este clătinat. În cazul în care acesta nu se mişcă liber, înseamnă că vârful acului poate fi prea apropiat de piele. Încercaţi din nou, într-un alt loc, după ce aţi curăţat zona în prealabil, cu alcool medicinal.
8. Apoi, fixaţi acul şi pliaţi-l în jos.
9. Pacienţii vor purta de obicei, pompa asupra lor utilizând o curea sau un suport pentru umăr. O mare parte din pacienţi consideră utilizarea pe parcursul nopţii ca fiind cea mai potrivită.

Utilizarea concomitentă a vitaminei C:
După minimum o lună de tratament regulat cu Desferal, medicul dumneavoastră poate decide dacă trebuie să utilizaţi şi vitamina C. Doza zilnică maximă de vitamina C pentru adulţi este de 200 mg administrată divizat în doze mai mici care sunt prelevate în decursul unei zile. Pentru copiii cu vârsta sub 10 ani, doza de 50 mg de vitamina C zilnic este de obicei, suficientă, iar pentru copii cu vârsta peste 10 ani, doza de 100 mg.

Alte utilizări ale Desferal:
Tratamentul intoxicaţiei acute cu fier
Desferal este utilizat în cazuri de intoxicaţie cu preparate ce conţin fier.

Tratamentul în supraîncărcarea cronică cu aluminiu Desferal este administrat de obicei, o dată pe săptămână, în perfuzie lentă în venă, fie în timpul ultimelor 60 minute ale şedinţei de dializă sau cu 5 ore înaintea şedinţei de dializă, în funcţie de nivelul de aluminiu din sângele dumneavoastră.

Dacă efectuaţi dializă peritoneală ambulatorie continuă (CAPD) sau dializă peritoneală ciclică continuă (CCPD) va trebui să administraţi doza de Desferal anterior ultimului ciclu de dializă al zilei.

Doza de Desferal este de 5 mg/kg.
Medicul dumneavoastră va aranja să fiţi testat pentru a stabili cât timp trebuie să primiţi tratamentul şi dacă doza de Desferal trebuie modificată.

Testarea supraîncărcării cu fier şi aluminiu:
- Dacă trebuie să efectuaţi un test privind supraîncărcarea cu fier, vi se va administra o injecţie intramusculară cu Desferal şi vi se va cere să vă colectaţi urina timp de 6 ore. Ulterior vi se va verifica volumul de fier din urină.
- Dacă trebuie să efectuaţi un test privind supraîncărcarea cu aluminiu, vi se va administra o perfuzie intravenoasă lentă cu Desferal în timpul şedinţei de dializă. Se va stabili conţinutul de aluminiu din mostrele de sânge luate chiar înaintea şedinţei de dializă şi la următoarea

Compozitie:
- Substanţa activă este mesilat de deferoxamină.
Fiecare flacon conține mesilat de deferoxamină 500 mg.

Prezentare:
10 flacoane

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Desferal, 500 mg pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă, 10 flacoane, Novartis

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Desferal, 500 mg pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă, 10 flacoane, Novartis pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  13-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului NOVARTIS

Vezi Politica de confidentialitate date personale