Furoat de mometazona Sandoz, 50 micrograme/doză spray nazal, suspensie, 1 flacon, Sandoz

furoat de mometazonă

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: SANDOZ

Data expirarii: 01-10-2025

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

16,07 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Furoat de mometazona Sandoz, 50 micrograme/doză spray nazal, suspensie, 1 flacon, Sandoz

Indicatii:
Furoat de mometazonă Sandoz 50 micrograme/doză spray nazal conţine furoat de mometazonă, o substanţă care face parte din grupul medicamentelor numite corticoizi. Când mometazona furoat este pulverizată în nas, aceasta poate ameliora inflamația (umflarea și iritația nasului), strănutul, mâncărimea și nasul înfundat sau nasul care curge.

Pentru ce este utilizat Furoat de mometazonă Sandoz?
Febra fânului și rinită perenă
Furoat de mometazonă Sandoz se utilizează pentru tratamentul simptomelor febrei fânului (numită de asemenea rinită alergică) și a rinitei perene la adulți și copii cu vârsta de 3 ani și peste.

Febra fânului care apare la anumite date pe parcursul anului, este o reacție alergică determinată de respirarea polenului din copaci, iarbă, plante și de asemenea spori din pământ. Rinita perenă apare pe parcursul întregului an și simptomele pot fi determinate de sensibilitate la numeroase lucruri, incluzând praf de casă, păr de animale (sau mătreață), pene și anumite alimente. Furoat de mometazonă Sandoz reduce umflarea și iritația de la nivelul nasului și prin urmare ameliorează strănutul, mâncărimea și nasul înfundat sau nasul care curge determinate de febra fânului sau de rinita perenă.

Polipi nazali
Furoat de mometazonă Sandoz se utilizează pentru tratamentul polipilor nazali la adulții cu vârsta de 18 ani și peste.
Polipii nazali sunt formațiuni la nivelul mucoasei nazale care afectează de obicei ambele nări. Furoat de mometazonă Sandoz reduce inflamația la nivelul nasului determinând polipii să se reducă treptat, prin urmare ameliorează senzația de nas înfundat care afectează respirația.

Contraindicatii:
Nu luaţi Furoat de mometazonă Sandoz:
- dacă sunteţi alergic la furoatul de mometazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luați Furoat de mometazonă Sandoz, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
Nu sunt disponibile informații sau sunt disponibile informații puține cu privire la utilizarea Furoat de mometazonă Sandoz la femeile gravide. Nu se cunoaște dacă furoatul de mometazonă se regăsește în laptele matern.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că puteţi fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Nu sunt informații cu privire la efectul Furoat de mometazonă Sandoz asupra capacității dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur. Nu utilizaţi o doză mai mare sau doze mai dese sau pe perioade mai lungi de timp decât a recomandat medicul dumneavoastră.

Tratamentul pentru febra fânului şi rinita perenă:
Utilizarea la adulți și copii cu vârsta peste 12 ani:
Doza recomandată este de două pulverizări în fiecare nară, o dată pe zi.
- Odată ce simptomele sunt controlate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să reduceți doza.
- Dacă nu începeţi să vă simţiţi mai bine, trebuie să vă adresaţi medicului care poate să vă crească doza până la un maxim zilnic de 4 pulverizări în fiecare nară, o dată pe zi.

Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta între 3 și 11 ani:
Doza recomandată este de o pulverizare în fiecare nară, o dată pe zi.

La unii pacienți Furoat de mometazonă Sandoz începe să amelioreze simptomele după 12 ore de la administrarea primei doze; totuși, beneficiul complet al tratamentului se poate observa după două zile de la inițierea tratamentului. Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi o formă severă de febra fânului, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să începeţi utilizarea Furoat de mometazonă Sandoz înainte de începerea sezonului cu polen, acest lucru ajutând la prevenirea apariției simptomelor febrei fânului. La sfârşitul sezonului cu polen, simptomele febrei fânului ar trebui să se amelioreze şi este posibil ca tratamentul să nu mai fie necesar.

Polipi nazali:
Utilizarea la adulții cu vârsta peste 18 ani:
Doza iniţială recomandată este de două pulverizări în fiecare nară, administrate o dată pe zi.
- Dacă simptomele nu sunt controlate după 5-6 săptămâni, doza poate fi crescută la două pulverizări în fiecare nară, administrate de 2 ori pe zi. Odată ce simptomele sunt controlate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să reduceți doza.
- Dacă nu se observă nicio ameliorare a simptomelor după 5-6 săptămâni de administrare zilnică de 2 ori pe zi, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este furoatul de mometazonă. Fiecare pulverizare din pompă eliberează o doză măsurată de 50 micrograme de furoat de mometazonă (sub formă de furoat de mometazonă monohidrat).
- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, carmeloză sodică, glicerol, acid citric monohidrat, citrat de sodiu dihidrat, polisorbat 80, clorură de benzalconiu, apă purificată.

Prezentare:
1 flacon x 18 g 140 doze

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Furoat de mometazona Sandoz, 50 micrograme/doză spray nazal, suspensie, 1 flacon, Sandoz

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Furoat de mometazona Sandoz, 50 micrograme/doză spray nazal, suspensie, 1 flacon, Sandoz pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  22-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului SANDOZ

Vezi Politica de confidentialitate date personale