Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Topiramat Teva 100 mg, 60 comprimate filmate, Teva

topiramat

Cod produs: 5690528182514

Brand: TEVA PHARMACEUTICALS

Data expirarii: 30-07-2025

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

94,54 LEI
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Topiramat Teva 100 mg, 60 comprimate filmate, Teva [5690528182514]

Indicatii:
Topiramat Teva aparţine unui grup de substanţe numite „medicamente antiepileptice”. Este utilizat:
- singur (în monoterapie), pentru a trata convulsiile la adulţi şi la copii cu vârsta de peste 6 ani
- împreună cu alte medicamente, ca tratament adjuvant, pentru a trata convulsiile la adulţi şi la copii cu vârsta de peste 2 ani
- pentru a preveni durerile de cap de tip migrenă la adulţi.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Topiramat Teva:
- dacă sunteţi alergic la topiramat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Topiramat Teva, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Sarcina:
Prevenţia migrenei:
Topiramat Teva poate afecta un copil nenăscut. Nu trebuie să utilizaţi Topiramat Teva dacă sunteţi gravidă.
Nu trebuie să utilizaţi Topiramat Teva pentru prevenţia migrenei dacă sunteţi o femeie aflată la vârsta fertilă, dacă nu utilizaţi metode eficace de contracepţie. Discutaţi cu medicul dumneavoastră despre cea mai bună metodă de contracepţie şi dacă Topiramat Teva este potrivit pentru dumneavoastră. Înainte de a începe tratamentul cu Topiramat Teva, trebuie făcut un test de sarcină.

Tratamentul epilepsiei:
Dacă sunteţi o femeie aflată la vârsta fertilă, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră despre alte posibile tratamente în loc de Topiramat Teva. Dacă este luată decizia de a utiliza Topiramat Teva, trebuie să folosiţi metode eficace de contracepţie. Discutaţi cu medicul dumneavoastră despre cea mai bună metodă de contracepţie pentru utilizarea în timpul tratamentului cu Topiramat Teva. Înainte de a începe tratamentul cu Topiramat Teva, trebuie făcut un test de sarcină.

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă doriți să rămâneți gravidă.
Similar altor medicamente antiepileptice, există riscul de a afecta copilul nenăscut dacă Topiramat Teva este folosit în timpul sarcinii (pot apărea malformaţii congenitale şi greutate mică la naştere, în special dacă topiramatul este utilizat în primul trimestru de sarcină). Asiguraţi-vă că ştiţi foarte bine riscurile şi beneficiile utilizării Topiramat Teva pentru tratamentul epilepsiei în timpul sarcinii.
- Dacă luaţi Topiramat Teva în timpul sarcinii, copilul dumneavoastră are un risc mai mare de apariţie a defectelor la naştere, în special cheiloschizis (buză de iepure - despicătură la nivelul buzei superioare) şi palatoschizis (despicătură pe cerul gurii). Nou-născuţii de sex masculin pot avea, de asemenea, o malformaţie a penisului (hipospadias). Aceste defecte pot apărea devreme în cursul sarcinii, chiar şi înainte de a ştii că sunteţi gravidă.
- Dacă luaţi Topiramat Teva în timpul sarcinii, copilul dumneavoastră poate fi mai mic la naştere decât este de așteptat. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă aveţi întrebări despre acest risc în timpul sarcinii.
- Este posibil să existe alte medicamente care tratează afecţiunea dumneavoastră, cu risc mai mic de a determina defecte la naştere.
- Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă rămâneţi gravidă în timp ce luaţi Topiramat Teva.
Dumneavoastră şi medicul dumneavoastră trebuie să decideţi dacă veţi continua să luaţi Topiramat Teva în timp ce sunteţi gravidă.

Alăptarea:
Substanţa activă din Topiramat Teva (topiramat) trece în laptele matern. Efectele observate la copiii alăptaţi ale căror mame au primit tratament, includ diaree, stare de somnolenţă, stare de iritabilitate şi creştere în greutate redusă. Prin urmare, medicul trebuie să discute cu dumneavoastră dacă să întrerupeţi fie alăptarea, fie tratamentul cu Topiramat Teva. Medicul dumneavoastră va lua în considerare importanţa medicamentului pentru mamă şi riscul pentru copil.
Mamele care alăptează în timp ce iau Topiramat Teva trebuie să spună medicului cât mai curând posibil dacă observă manifestări neobişnuite la copil.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
În timpul tratamentului cu Topiramat Teva pot apărea ameţeli, oboseală şi problemele de vedere. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje fără să discutaţi în prealabil cu medicul dumneavoastră.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Pentru doze care nu sunt realizabile practic cu concentraţiile acestui medicament, există alte concentraţii diferite ale acestuia şi alte forme farmaceutice.
- Luaţi Topiramat Teva exact aşa cum v-a fost prescris. Medicul dumneavoastră vă va prescrie la începutul tratamentului o doză mică de Topiramat Teva şi treptat va creşte cantitatea până se ajunge la doza cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
- Comprimatele de Topiramat Teva trebuie înghiţite întregi. Evitaţi mestecarea comprimatelor pentru că s-ar putea să lase un gust amar.
- Topiramat Teva poate fi luat înainte, în timpul sau după masă. Consumaţi multe lichide în timpul zilei pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi în timp ce luaţi Topiramat Teva.

Compozitie:
- Substanţa activă este topiramat. 
Fiecare comprimat filmat conţine topiramat 25 mg, 50 mg, 100 mg.
- Celelalte componente sunt:

Topiramat Teva 25 mg
Nucleu: mannitol (E 421), amidon pregelatinizat, croscarmeloză sodică, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. Film: dioxid de titan (E 171), alcool polivinilic, macrogol 3350, talc

Topiramat Teva 50 mg
Nucleu: mannitol (E 421), amidon pregelatinizat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. Film: dioxid de titan (E 171), alcool polivinilic, macrogol 3350, talc, oxid galben de fer (E 172), lecitină
(E 322)

Topiramat Teva 100 mg, comprimate filmate
Nucleu: manitol (E 421), amidon pregelatinizat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. Film: dioxid de titan (E 171), alcool polivinilic, macrogol 3350, talc, oxid galben de fer (E 172), lecitină
(E 322), oxid galben de fer (E 172), lecitină (E 322).

Prezentare:
60 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Topiramat Teva 100 mg, 60 comprimate filmate, Teva [5690528182514]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Topiramat Teva 100 mg, 60 comprimate filmate, Teva pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  03-03-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului TEVA PHARMACEUTICALS

Vezi Politica de confidentialitate date personale