Tramadol Retard, 200 mg, 30 comprimate cu eliberare prelungită, KRKA

clorhidrat de tramadol

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: KRKA

Cod produs: 3838989532116

Data expirarii: 30-03-2028

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

48,86 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Tramadol Retard, 200 mg, 30 comprimate cu eliberare prelungită, KRKA [3838989532116]

Indicatii:
Tramadol Retard este un analgezic opioid cu acţiune centrală ce se utilizează în tratamentul durerilor acute şi cronice de intensitate moderată şi severă, având diferite etiologii. Medicamentul se utilizează numai la indicaţia medicului.

Eliberarea prelungită arată că substanţa activă trece lent în sânge, în cantităţi constante şi rămâne activă un timp mai îndelungat. Acest lucru face posibilă administrarea de două ori pe zi.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Tramadol Retard:
- dacă sunteţi hipersensibil la clorhidratul de tramadol sau la oricare dintre celelalte componente ale Tramadol Retard.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Tramadol Retard, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Nu a fost stabilită siguranţa şi eficacitatea administrării medicamentului în timpul sarcinii. Utilizarea în timpul sarcinii a unor doze mari şi tratamentul de lungă durată, poate afecta fătul sau nou-născutul.

Nu utilizaţi Tramadol Retard dacă sunteţi gravidă sau plănuiţi să deveniţi gravidă.

Deoarece nu se cunosc efectele asupra sugarului, nu se recomandă utilizarea Tramadol Retard la femeile care alăptează. Cantităţi mici de tramadol pot fi excretate în laptele matern. În general, după administrarea unei singure doze de Tramadol Retard, nu este necesară întreruperea alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Tramadol Retard poate influenţa capacitatea de a reacţiona. Dacă simţiţi că reactivitatea dumneavoastră este afectată, nu conduceţi automobile sau alte vehicule, nu utilizaţi unelte electrice, nu folosiţi utilaje şi nu depuneţi activităţi fără a avea o bază largă de susţinere!

Influenţa asupra capacităţii psihofizice este potenţată de consumul de alcool etilic, antihistaminice şi alte medicamente deprimante ale SNC.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna Tramadol Retard exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Comprimatele filmate cu eliberare prelungită se înghit întregi cu o cantitate suficientă de lichid, independent de orarul meselor.

Doza trebuie ajustată în funcţie de intensitatea durerii şi răspunsul clinic al fiecărui pacient. Cu excepţia cazurilor în care medicul a prescris altfel, dozele uzuale sunt:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani:
Doza recomandată este de 1 comprimat Tramadol Retard 100 mg, Tramadol Retard 150 mg sau
Tramadol Retard 200 mg, de două ori pe zi, în funcţie de severitatea bolii.
În general, trebuie aleasă cea mai mică doză eficace.
Nu trebuie depăşită doza zilnică de 400 mg clorhidrat de tramadol, cu excepţia unor indicaţii speciale.

Pacienţi vârstnici:
La pacienţii vârstnici cu vârsta sub 75 ani, fără manifestări clinice de insuficienţă hepatică sau renală,
nu este necesară ajustarea dozei.
La pacienţii vârstnici cu vârsta peste 75 ani eliminarea poate fi prelungită. De aceea, dacă este necesar, trebuie mărite intervalele dintre administrări. La pacienţii cu vârsta peste 75 ani nu se recomandă doze zilnice mai mari de 300 mg.

Insuficienţă hepatică şi renală/dializă:
Dacă aveţi insuficienţă renală şi/sau hepatică severă, nu trebuie să utilizaţi Tramadol Retard. În cazurile mai puţin severe, se recomandă creşterea intervalului dintre doze.

Nu trebuie să utilizaţi Tramadol Retard mai mult timp decât este necesar. Dacă natura şi severitatea bolii necesită un tratament îndelungat cu Tramadol Retard, medicul dumneavoastră trebuie să verifice periodic dacă şi în ce măsură ste necesar tratamentul cu Tramadol Retard şi, în acest caz, în ce doză.

Dacă observaţi că efectul medicamentul este prea tare sau prea slab, spuneţi-i medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este clorhidratul de tramadol. Fiecare comprimat cu eliberare prelumgită 150 mg, respectiv 200 mg.
- Celelalte componente sunt: nucleu-hipromeloză 4000, hipromeloză 100000, celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, polividonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film- hipromeloză 6 cps, talc, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171), oxid roşu de fer (E172) şi oxid galben de fer (E172.

Prezentare:
30 comprimate cu eliberare prelungita

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Tramadol Retard, 200 mg, 30 comprimate cu eliberare prelungită, KRKA [3838989532116]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Tramadol Retard, 200 mg, 30 comprimate cu eliberare prelungită, KRKA pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  20-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului KRKA

Vezi Politica de confidentialitate date personale