Votubia, 10 mg, 30 comprimate, Novartis

everolimus

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: NOVARTIS

Data expirarii: 12-09-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

102,13 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Votubia, 10 mg, 30 comprimate, Novartis

Indicatii:
Votubia este un medicament antitumoral care poate bloca dezvoltarea anumitor celule din organism.
Conţine o substanţă activă numită everolimus care poate reduce dimensiunea tumorilor renale numite angiomiolipoame renale şi tumorilor de la nivelul creierului, numite astrocitome subependimale cu celule gigant (ASCG). Aceste tumori sunt cauzate de o tulburare genetică numită complexul sclerozei tuberoase (CST).

Votubia comprimate este utilizat pentru:
- CST cu angiomiolipom la nivelul rinichilor la adulţi care nu necesită intervenţie chirurgicală imediată.
- tratamentul ASCG asociate cu CST la adulţi şi copii şi adolescenţi, pentru care intervenia chirurgicală nu este adecvată.

Contraindicatii:
Nu luaţi Votubia:
-dacă sunteţi alergic la everolimus, la substanţele înrudite cum ar fi sirolimus sau temsirolimus, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Votubia, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Sarcina:
Votubia poate afecta fătul şi nu este recomandat în timpul sarcinii. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă.

Femeile care ar putea rămâne gravide trebuie să utilizeze metode de contracepţie foarte eficace în timpul tratamentului şi până la 8 săptămâni de la oprirea tratamentului. Dacă, în pofida acestor măsuri, credeţi că este posibil să fi rămas gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru
recomandări înainte de a continua utilizarea Votubia.

Alăptarea:
Votubia poate afecta copilul alăptat. Nu trebuie să alăptaţi în timpul tratamentului și timp de 2 săptămâni de la administrarea ultimei doze de Votubia. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi.

Fertilitatea:
Votubia poate afecta fertilitatea pacienţilor de sex masculin şi feminin. Discutaţi cu medicul dacă doriţi să aveţi copii.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Dacă vă simţiţi neobişnuit de obosit (oboseala este o reacţie adversă frecventă), aveţi grijă deosebită când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Votubia este disponibil sub formă de comprimate și comprimate pentru dispersie orală. Luați întotdeauna numai comprimatele sau numai comprimatele pentru dispersie orală și niciodată o combinație a acestora. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cât Votubia trebuie luat:
Dacă vi se administrează Votubia pentru tratamentul CST cu angiomiolipom al rinichiului, doza uzuală este de 10 mg, administrată o dată zilnic.
Medicul dumneavoastră vă poate recomanda o doză mai mare sau mai mică în funcţie de nevoile dumneavoastră de tratament, de exemplu, dacă aveţi probleme cu ficatul sau dacă luaţi alte medicamente pe lângă Votubia.

Dacă vi se administrează Votubia pentru tratamentul CST cu ASCG, medicul dumneavoastră va stabili doza de Votubia pe care trebuie să o luaţi în funcţie de:
- vârsta dumneavoastră
- mărimea corpului dumneavoastră
- starea ficatului dumneavoastră
- alte medicamente pe care le luaţi.

Vi se vor face analize ale sângelui în timpul tratamentului cu Votubia. Acestea vor măsura cantitatea de Votubia din sângele dumneavoastră şi pentru a identifica doza potrivită pentru dumneavoastră.

Dacă prezentaţi anumite reacţii adverse (vezi punctul 4) în timp ce luaţi Votubia, medicul dumneavoastră vă poate reduce doza sau întrerupe tratamentul, pentru scurt timp sau definitiv.

Administrarea acestui medicament:
- Luaţi Votubia o dată pe zi.
- Luaţi-le la aceeaşi oră în fiecare zi.
- Le puteţi lua cu sau fără alimente, dar trebuie să luaţi medicamentul la fel în fiecare zi.

Înghiţiţi comprimatul(ele) întreg(i) cu un pahar cu apă. Nu mestecaţi sau sfărâmaţi comprimatele.
Dacă luaţi Votubia comprimate pentru tratarea CST şi ASCG şi dacă nu puteţi să înghiţiţi comprimatele, le puteţi amesteca într-un pahar cu apă:
- Puneţi numărul necesar de comprimate într-un pahar cu apă (aproximativ 30 ml).
- Amestecaţi uşor conţinutul paharului până când comprimatul(ele) se dizolvă (aproximativ 7 minute), apoi beţi imediat amestecul.
- Reumpleţi paharul cu acelaşi volum de apă (aproximativ 30 ml), amestecaţi uşor conţinutul rămas şi beţi întreaga cantitate pentru a vă asigura că aţi administrat întreaga doză de Votubia comprimate.
- Dacă este necesar, beţi apă pentru a spăla orice resturi de medicament rămase în gură.

Informaţii speciale pentru aparţinători:
Aparţinătorilor li se recomandă să evite contactul cu suspensiile Votubia comprimate. Spălaţi-vă pe mâini bine înainte şi după prepararea suspensiei.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este everolimus.
Fiecare comprimat Votubia 2,5 mg conţine everolimus 2,5 mg.
Fiecare comprimat Votubia 5 mg conţine everolimus 5 mg.
Fiecare comprimat Votubia 10 mg conţine everolimus 10 mg.
- Celelalte componente sunt hidroxitoluen butilat (E 321), stearat de magneziu, lactoză monohidrat, hipromeloză, crospovidonă tip A şi lactoză anhidră.

Prezentare:
30 comprimate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Votubia, 10 mg, 30 comprimate, Novartis

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Votubia, 10 mg, 30 comprimate, Novartis pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  09-04-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului NOVARTIS

Vezi Politica de confidentialitate date personale