Algocalmin 500 mg/ml picaturi orale, solutie, 50 ml, Zentiva S.A.

metamizol sodic monohidrat

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: ZENTIVA

Cod produs: 8594739245556

Data expirarii: 30-09-2028

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

21,71 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Algocalmin 500 mg/ml picaturi orale, solutie, 50 ml, Zentiva S.A. [8594739245556]

Indicatii:
Algocalmin este un medicament care conține metamizol sodic monohidrat. Acesta aparţine unei clase de medicamente numite pirazolone.
Algocalmin este utilizat la adulţi, adolescenţi şi copii pentru:
- durerii severe acute, cauzată de traumatisme sau intervenţii chirurgicale.
- dureri spasmodice de stomac (colici).
- dureri în cancer (de origine tumorală).
- alte dureri severe, acute sau cronice, atunci când nu sunt indicate alte măsuri terapeutice.
- febră mare care nu răspunde la alte mijloace terapeutice.

Contraindicatii:
Nu luaţi Algocalmin:
- Dacă sunteţi alergic la metamizol sau la alte pirazolone (de exemplu, fenazonă, propifenazonă) sau la pirazolidine (de exemplu fenilbutazonă, oxifenbutazonă) – aceasta include, de asemenea, pacienţi care au prezentat o reacţie, de exemplu agranulocitoză, după utilizarea acestor substanţe active - sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. 

Precautii:
Inainte să utilizaţi Algocalmin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina:
Datele disponibile privind utilizarea metamizolului în primele trei luni de sarcină sunt limitate, dar nu indică efecte nocive asupra embrionului. În anumite cazuri, când nu există alte opțiuni de tratament, dozele unice de metamizol în primul și al doilea trimestru de sarcină pot fi acceptabile, după consult cu medicul sau farmacistul și după ce au fost analizate cu atenție beneficiile și riscurile asociate utilizării de metamizol. Cu toate acestea, în general, utilizarea metamizolului în primul și al doilea trimestru de sarcină nu este recomandată.
Pe parcursul ultimelor trei luni de sarcină, nu trebuie să luați Algocalmin, din cauza unui risc crescut de complicații pentru mamă și copil (hemoragie, închiderea prematură a unui vas important pentru copilul nenăscut, așa-numitul Duct Botalli, care se închide, în mod normal, numai după naștere).
Alăptarea:
Substanţele rezultate din descompunerea metamizolului trec în laptele matern în cantități considerabile și nu poate fi exclus un risc pentru nou-născuții alăptați. În mod special, trebuie evitată utilizarea repetată a metamizolului în timpul alăptării. În cazul unei singure administrări de metamizol, mamele sunt sfătuite să colecteze și să arunce laptele matern timp de 48 de ore după administrarea dozei.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
În cazul administrării de doze cu valori în intervalul recomandat, nu există efecte adverse cunoscute asupra capacității de reacție și capacității de concentrare. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare posibilitatea apariției unor astfel de reacții adverse - cel puțin la doze mai mari - și să vă abțineți de la folosirea utilajelor, de a conduce vehicule și de a vă angaja în alte activități periculoase. Acest lucru se aplică în special dacă ați consumat alcool.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Acest lucru vă va ajuta să obţineţi cele mai bune rezultate şi să diminuaţi riscul de reacţii adverse.
Doza este determinată de intensitatea durerii sau febrei şi de sensibilitatea individuală în ceea ce priveşte răspunsul la Algocalmin. Întotdeauna trebuie să se aleagă cea mai mică doză care controlează durerea şi/sau febra. Medicul dumneavoastră vă va spune cum să luaţi Algocalmin.

Compozitie:
- Substanţa activă este metamizol sodic monohidrat. 1 ml (20 picături) conţine metamizol sodic monohidrat 500 mg.
1 picătură conţine metamizol sodic monohidrat 25 mg.
- Celelalte componente sunt: fosfat disodic anhidru, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, zaharină sodică, sucraloză, aromă de zmeură, apă purificată.

Prezentare:
50 ml

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Algocalmin 500 mg/ml picaturi orale solutie 50 ml Zentiva S.A.(metamizol sodic monohidrat) face parte din grupa medicament:analgezice antipiretice , contine substanța activă:metamizol..
Grupa medicament: Analgezice antipiretice
Substanța activă: Metamizol

Algocalmin 500 mg/ml picaturi orale, solutie, 50 ml, Zentiva S.A. [8594739245556]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Algocalmin 500 mg/ml picaturi orale, solutie, 50 ml, Zentiva S.A. pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  12-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului ZENTIVA

Vezi Politica de confidentialitate date personale