Xanirva, 2,5 mg, 100 comprimate filmate, Zentiva

rivaroxaban

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: ZENTIVA

Cod produs: 8594739309197

Data expirarii: 30-01-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

272,13 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Xanirva, 2,5 mg, 100 comprimate filmate, Zentiva [8594739309197]

Indicatii:
Vi s-a prescris Xanirva deoarece
- aţi fost diagnosticat cu un sindrom coronarian acut (un grup de afecţiuni care include infarct miocardic şi angină pectorală instabilă, un tip sever de durere în piept) şi s-a dovedit că aţi avut o creştere a unor teste cardiace de sânge.
La adulţi, Xanirva reduce riscul apariţiei unui alt infarct miocardic sau reduce riscul de deces din cauza unei afecţiuni la nivelul inimii sau vaselor de sânge.
Xanirva nu vi se va administra de unul singur. Medicul dumneavoastră vă va spune să luaţi fie:
• acid acetilsalicilic sau
• acid acetilsalicilic plus clopidogrel sau ticlopidină.
sau
- ați fost diagnosticat cu risc crescut de apariție a unui cheag de sânge din cauza unei boli arteriale coronariene sau a unei boli arteriale periferice, care provoacă simptome.
Xanirva reduce riscul de apariție a cheagurilor de sânge (evenimente aterotrombotice) la adulți.
Xanirva nu vi se va administra de unul singur. Medicul dumneavoastră vă va spune să luaţi acid acetilsalicilic.
În unele cazuri, dacă vi se administrează Xanirva pentru restabilirea fluxului de sânge după o procedură de deschidere a arterei îngustate sau închise de la nivelul piciorului, medicul dumneavoastră vă poate prescrie, de asemenea, clopidogrel pentru a-l lua în plus față de acid acetilsalicilic, pentru o perioadă scurtă.

Xanirva conţine substanţa activă rivaroxaban şi aparţine unei clase de medicamente numite medicamente antitrombotice. Aceasta acţionează prin blocarea unui factor de coagulare (factorul Xa), reducând astfel tendinţa sângelui de a forma cheaguri

Contraindicatii:
Nu luaţi Xanirva 
- dacă sunteţi alergic la rivaroxaban sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;

Precautii:
Înainte să luaţi Xanirva, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu luaţi Xanirva. Dacă există posibilitatea să rămâneţi gravidă, utilizaţi o metodă de contracepţie eficace în timp ce luaţi Xanirva. Dacă rămâneţi gravidă în timpul utilizării acestui medicament, spuneţi imediat medicului dumneavoastră, care va decide care este modalitatea corectă de tratament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Xanirva poate determina ameţeală (reacţie adversă frecventă) sau leşin (reacţie adversă mai puţin frecventă) (vezi pct. 4, „Reacţii adverse posibile”). Nu trebuie să conduceţi vehicule, să mergeţi cu bicicleta sau să folosiţi orice instrumente sau utilaje dacă aveţi aceste simptome

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cât să luaţi:
Doza recomandată este de un comprimat de 2,5 mg de două ori pe zi. Luaţi Xanirva la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi (de exemplu, un comprimat dimineaţa şi unul seara).

Acest medicament poate fi luat cu sau fără alimente.

Dacă vă este greu să înghiţiţi comprimatul întreg, adresaţi-vă medicului dumneavoastră cu privire la alte moduri în care puteţi lua Xanirva. Comprimatul poate fi zdrobit şi amestecat cu apă sau cu alimente moi, cum este piureul de mere, imediat înainte de a-l lua.
Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate administra comprimatul Xanirva zdrobit, prin intermediul unei sonde care ajunge în stomac.

Xanirva nu vi se va administra de unul singur.
Medicul dumneavoastră vă va spune să luaţi acid acetilsalicilic. Dacă vi se administrează Xanirva după un sindrom coronarian acut, medicul dumneavoastră vă poate spune să luați și clopidogrel sau ticlopidină.

Dacă vi se administrează Xanirva pentru restabilirea fluxului de sânge, după o procedură de deschidere a arterei îngustate sau închise de la nivelul piciorului, medicul dumneavoastră vă poate prescrie, de asemenea, clopidogrel pentru a-l lua în plus față de acid acetilsalicilic, pentru o perioadă scurtă.

Medicul dumneavoastră vă va spune ce cantitate trebuie să luaţi din aceste medicamente (de obicei între 75 şi 100 mg acid acetilsalicilic pe zi, sau o doză zilnică de acid acetilsalicilic de 75 - 100 mg plus o doză zilnică fie de 75 mg clopidogrel, fie o doză zilnică standard de ticlopidină).

Când începeţi să luaţi Xanirva:
Tratamentul cu Xanirva după un sindrom coronarian acut trebuie iniţiat cât mai curând posibil după stabilizarea sindromului coronarian acut, cel mai devreme la 24 ore după internarea în spital şi în momentul în care tratamentul anticoagulant parenteral (administrat injectabil) ar trebui, în mod normal, să fie întrerupt.
Medicul dumneavoastră vă va spune când să începeți tratamentul cu Xanirva dacă ați fost diagnosticat cu boală arterială coronariană sau cu boală arterială periferică.
Medicul dumneavoastră va decide cât timp trebuie să continuaţi tratamentul

Compozitie:
- Substanţa activă este rivaroxaban. Fiecare comprimat conţine rivaroxaban 2,5 mg.
- Celelalte ingrediente sunt:
Nucleu:lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, hipromeloză, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu.
Înveliş (OPADRY YELLOW 03F520307): hipromeloză, dioxid de titan (E-171), macrogol 3350, oxid galben de fer (E-172)

Prezentare:
100 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Xanirva, 2,5 mg, 100 comprimate filmate, Zentiva [8594739309197]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Xanirva, 2,5 mg, 100 comprimate filmate, Zentiva pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  18-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului ZENTIVA

Vezi Politica de confidentialitate date personale