Byetta, 10 micrograme soluție injectabilă, 1 stilou injector (pen) preumplut, AstraZeneca

exenatidă

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: ASTRAZENECA

Cod produs: 3837000105971

Data expirarii: 30-04-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

416,24 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Byetta, 10 micrograme soluție injectabilă, 1 stilou injector (pen) preumplut, AstraZeneca [3837000105971]

Indicatii:
Byetta conține substanța activă exenatidă și este utilizat pentru a îmbunătăți controlul glicemiei la adulți cu diabet zaharat de tip 2 (non-insulino dependent).

Byetta se utilizează împreună cu alte medicamente antidiabetice, denumite metformin, sulfoniluree, tiazolidindione și insuline bazale sau cu acțiune lungă. Medicul dumneavoastră v-a prescris Byetta ca medicament suplimentar care să ajute la controlul glicemiei. Continuați să urmați planul dumneavoastră de alimentație și exerciții fizice.

Aveți diabet din cauză că organismul dumneavoastră nu produce suficientă insulină pentru a controla nivelul zahărului din sânge sau pentru că organismul dumneavoastră nu poate să utilizeze insulina în mod corespunzător. Byetta ajută organismul să crească producția de insulină atunci când zahărul din sânge este crescut.

Contraindicatii:
Nu luați Byetta:
- Dacă sunteți alergic la exenatidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precauţii:
Înainte să luați Byetta, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
Nu se știe dacă acest medicament poate să dăuneze copilului nenăscut. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament, deoarece nu trebuie utilizat în cursul sarcinii.

Nu se cunoaște dacă exenatida trece în laptele uman. Acest medicament nu trebuie utilizat în cazul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Dacă utilizați acest medicament în asociere cu o sulfoniluree sau insulină, poate apărea scăderea zahărului din sânge (hipoglicemie). Hipoglicemia poate să scadă capacitatea de concentrare. Vă rugăm să aveți în vedere această problemă posibilă în toate situațiile în care v-ați putea expune riscului pe dumneavoastră sau pe alții (de exemplu: conducând mașina sau utilizând un utilaj).

Mod de administrare:
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta de diabetologie. Discutați cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta de diabetologie dacă nu sunteți sigur.

Sunt disponibile două concentrații ale Byetta: Byetta 5 micrograme (μg) și Byetta 10 micrograme (μg). Medicul dumneavoastră poate să vă recomande să începeți cu Byetta 5 micrograme (μg) de două ori pe zi. După ce ați utilizat Byetta 5 micrograme (μg) de două ori pe zi timp de 30 zile, medicul poate să vă crească doza la Byetta 10 micrograme (μg) de două ori pe zi.

Dacă aveți peste 70 ani sau aveți probleme cu rinichii pot să treacă peste 30 de zile până când tolerați doza de Byetta 5 micrograme și de aceea medicul dumneavoastră să nu vă crească doza.

O injecție din stiloul injector (pen-ul) preumplut vă furnizează doza dumneavoastră. Nu vă schimbați doza dacă medicul nu v-a spus să faceți acest lucru.

Trebuie injectat acest medicament în orice moment până la 60 minute (o oră) înainte de masa de dimineață și cea de seară sau înaintea celor două mese zilnice principale pe care le luați, care trebuie să fie separate de cel puțin 6 ore. Nu utilizați acest medicament după ce ați mâncat.

Trebuie injectat acest medicament sub piele (injecție subcutanată) în porțiunea superioară a piciorului (coapsă), în zona stomacului (abdomen) sau în partea superioară a brațului. Dacă folosiți Byetta și o insulină trebuie să faceți două injecții separate.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastrăsau farmacistului
 
Compozitie:
- Substanța activă este exenatida.
- Sunt disponibile două stilouri injectoare (pen-uri) preumplute. Unul pentru a furniza doze de 5 micrograme și unul pentru 10 micrograme.
- Fiecare doză de Byetta 5 micrograme soluție injectabilă conține 5 micrograme exenatidă în 20 microlitri.
- Fiecare doză de Byetta 10 micrograme soluție injectabilă conține 10 micrograme exenatidă în 40 microlitri.
- Fiecare mililitru (ml) de soluție injectabilă conține 0,25 miligrame (mg) de exenatidă.
- Celelalte componente sunt metacrezol (44 micrograme/doză în cazul Bytta 5 micrograme soluție injectabilă și 88 micrograme/doză în cazul Byetta 10 micrograme soluție injectabilă), manitol, acid acetic glacial, acetat de sodiu trihidrat și apă pentru preparate injectabile.

Prezentare:
1 stilou injector (pen) preumplut

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Byetta 10 micrograme soluție injectabilă 1 stilou injector (pen) preumplut AstraZeneca(exenatidă) face parte din grupa medicament:analogi ai peptidei 1 asemanatoare glucagonului (glp-1) , contine substanța activă:exenatida..

Byetta, 10 micrograme soluție injectabilă, 1 stilou injector (pen) preumplut, AstraZeneca [3837000105971]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Byetta, 10 micrograme soluție injectabilă, 1 stilou injector (pen) preumplut, AstraZeneca pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  09-04-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului ASTRAZENECA

Vezi Politica de confidentialitate date personale