Trulicity 1,5mg solutie injectabila in pen preumplut x 12, Eli Lilly

dulaglutid

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: ELI LILLY

Cod produs: 300020624553

Data expirarii: 30-01-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

1159,55 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Trulicity 1,5mg solutie injectabila in pen preumplut x 12, Eli Lilly [300020624553]

Indicatii:
Trulicity conţine o substanţă activă denumită dulaglutid şi este utilizat pentru scăderea concentrației de zahăr din sânge (glicemia) la adulţi cu diabet zaharat tip 2 și poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă.
Diabetul zaharat tip 2 este o afecţiune în care organismul dumneavoastră nu mai produce o cantitate suficientă de insulină, iar insulina produsă nu mai funcţionează la fel de bine cât ar trebui.
În această situaţie, zahărul (glucoza) se acumulează în sânge.
Trulicity este utilizat:
- singur atunci când concentrația de zahăr din sânge nu este controlată în mod adecvat numai prin dietă şi exerciţii fizice şi nu puteţi fi tratat cu metformin (un alt medicament pentru tratamentul diabetului zaharat).
- sau împreună cu alte medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, atunci când acestea nu mai sunt suficiente pentru a controla concentrația zahărului din sânge. Aceste medicamente pot fi medicamente care se administrează pe cale orală şi/sau insulină administrată prin injecţie.
Este important să continuaţi să respectaţi sfaturile privind dieta şi exerciţiile fizice pe care le-aţi primit din partea medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Trulicity:
- dacă sunteţi alergic la dulaglutid sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Trulicity adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Sarcina:
Nu se ştie dacă dulaglutid ar putea avea efecte nocive asupra copilului nenăscut. Femeile care pot rămâne gravide trebuie să utilizeze metode contraceptive pe durata tratamentului cu dulaglutid.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, deoarece Trulicity nu trebuie utilizat în timpul sarcinii. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru cea mai bună metodă de control a concentrației de zahăr din sânge atunci când sunteţi gravidă.
Alăptarea:
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă vreți să alăptaţi sau dacă alăptaţi înainte de a lua acest medicament. Nu utilizaţi Trulicity dacă alăptaţi. Nu se ştie dacă dulaglutid trece în laptele matern.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Trulicity nu are niciun efect sau poate avea efecte minore asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utiliaje. Totuși, dacă utilizaţi Trulicity împreună cu o sulfoniluree sau cu insulină, poate apărea scăderea concentrației de zahăr din sânge (hipoglicemie), care v-ar putea reduce capacitatea de concentrare. Evitaţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje dacă aveţi orice semne de hipoglicemie pentru informaţii referitoare la riscul crescut de hipoglicemie şi pct. 4 pentru semnele de avertizare ale scăderii concentrației de zahăr din sânge. Pentru informaţii suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Medicul dumneavoastră vă va recomanda o doză de 0,75 mg o dată pe săptămână pentru tratamentul diabetului dumneavoastră, fie pentru că această doză răspunde nevoilor dumneavoastră de tratament, fie pentru că Trulicity este utilizat în monoterapie.
Atunci când este utilizat împreună cu alte medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, medicul dumneavoastră vă va recomanda doza de 1,5 mg o dată pe săptămână.
Dacă concentrația de zahăr din sângele dumneavoastră nu este bine controlată, medicul vă poate creşte doza la 3 mg o dată pe săptămână.
Dacă sunt necesare testări suplimentare ale glicemiei, doza vi se poate creşte din nou până la 4,5 mg o dată pe săptămână.
Fiecare pen conţine o doză săptămânală de Trulicity (0,75 mg, 1,5 mg, 3 mg sau 4,5 mg). Fiecare pen eliberează numai o singură doză.
Puteți să folosiți Trulicity în orice moment al zilei, cu sau fără alimente. Dacă puteţi, trebuie să îl utilizaţi în aceeaşi zi a săptămânii. Pentru a vă aminti acest lucru, este o idee bună să încercuiţi ziua în care vă injectați prima doză pe cutia în care este ambalat medicamentul sau într-un calendar.
Trulicity se injectează sub pielea (injecţie subcutanată) de la nivelul burţii (abdomen) sau al părţii superioare a piciorului (coapsă). Dacă o altă persoană vă face injecţia, aceasta poate să vă facă injecția şi la nivelul brațului.
Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Compozitie:
Substanţa activă este dulaglutid.
- Trulicity 0,75 mg: Fiecare stilou injector (pen) preumplut conţine 0,75 mg dulaglutid în 0,5 ml
soluţie.
- Trulicity 1,5 mg: Fiecare stilou injector (pen) preumplut conţine 1,5 mg dulaglutid în 0,5 ml
soluţie.
- Trulicity 3 mg: Fiecare stilou injector (pen) preumplut conţine 3 mg dulaglutid în 0,5 ml soluţie
- Trulicity 4,5 mg: Fiecare stilou injector (pen) preumplut conţine 4,5 mg dulaglutid în 0,5 ml
soluţie
Celelalte componente sunt citrat sodic, acid citric, manitol, polisorbat 80 şi apă pentru preparate injectabile,

Prezentare:
12 stilouri injectoare (penuri) preumplute

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Trulicity 1 5mg solutie injectabila in pen preumplut x 12 Eli Lilly(dulaglutid) face parte din grupa medicament:analogi ai peptidei 1 asemanatoare glucagonului (glp-1)..

Trulicity 1,5mg solutie injectabila in pen preumplut x 12, Eli Lilly [300020624553]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Trulicity 1,5mg solutie injectabila in pen preumplut x 12, Eli Lilly pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  21-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului ELI LILLY

Vezi Politica de confidentialitate date personale