Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:
● 0,4% din populația globală este alergică la grâu
● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)
● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.
Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie.
Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!
Rețete Paște - Pasca cremoasa cu mango si ciocolata
Timp de preparare: 2 ore + min 4 ore la frigider dupa coacere
Felii: 14
Macros/porție: 267 kcal/ 20C/ 17F/ 8P
Ingrediente: Pentru blat: ■ 75 g migdale ■ 120 g faina fara gluten ■ 35 g green sugar premium pudra 2:1 ■ 1/2 lingurita sare ■ 1/2 lingurita praf de copt ■ 100 g unt fara lactoza, de la frigider ■ 2 galbenusuri ■ 20-25 ml apa rece
Pentru pasca: ■ 3 oua ■ 500 g branza de vaci dietetica fara lactoza ■ 100 g smantana 25% fara lactoza ■ 60 g green sugar premium pudra 2:1 ■ 1 lingurita pasta pura sau esenta de vanilie ■ 45 g unt fara lactoza, topit ■ 70 g faina fara gluten ■ 80 g mango deshidratat, taiat bucatele
Pentru decor:
■ 30 g crema Twist Veganella & Mangonella ■ 1/2 mango proaspat, taiat in cuburi ■ 17 g ciocolata neagra fara zahar ■ Alune de padure, fulgi de migdale, flori comestibile
Cum procedăm:
Macinam migdalele fin intr-un blender. Apoi le scoatem de-o parte.
In blender punem faina fara gluten, green sugar, sarea, praful de copt si untul rece taiat in cubulete. Blenduim pana obtinem o textura nisipoasa.
Adaugam galbenusurile si apa rece si blenduim.
Punem apoi migdalele maruntite si blenduim pana obtinem un aluat omogen (nu prea mult, sa nu se incalzeasca untul)
Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 20-24 cm si rasturnam aluatul.
Cu ajutorul unei linguri, il intindem pe toata suprafata formei, urcand putin pe margine.
Punem totul la cuptorul preincalzit la 170°C fara ventilatie pentru 15-20 de minute.
Intre timp intr-un bol batem 3 oua.
Peste, adaugam branza de vaci fara lactoza, smantana fara lactoza, green sugarul pudra, 1 lingurita de pasta de vanilie si amestecam.
Turnam untul topit si racorit, cernem faina fara gluten si omogenizam.
Incorporam apoi bucatelele de mango deshidratate.
Turnam toata compozitia peste blatul copt si racorit si punem la cuptor pentru 40 de minute.
Cand a capatat o culoare aurie pe deasupra, inseamna ca e gata!
O lasam sa se raceasca minim 4 ore la frigider (sau peste noapte).
Decoram apoi cu crema twist Mangonella&Veganella, mango proaspat, ciocolata neagra, alunele de padure, fulgii de migdale si flori comestibile.
Pofta buna! 🌺
Pagina actualizata la data de:29-04-2024
Produse fara gluten Retete Paste - Pasca cremoasa cu mango si ciocolata