Ziua 1: mic dejun fara gluten- Terci proteic de quinoa cu cookies și afine (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 1: Mic Dejun Proteic Fara Gluten Terci proteic de quinoa cu cookies

Timp de preparare: 10 minute;

Porții: 1

Macros/porție: 404 kcal/ 45 C/ 13 F/ 22

Ingrediente:

35 g fulgi de quinoa

● 120 ml băutură de migdale neîndulcită

● 3 picături de Green Sugar lichid, cu aromă de vanilie

● 1 linguriță (3 g) pudra Brain Food

● 20 g pudra proteică din zer (whey) cu aromă Cookies & Cream (sau vanilie)

● 3 picături de flavdrops cu ciocolată

● 17 g biscuiți cu cacao, chia și hrișca fără gluten, fără zahăr

● 10 g crema tartinabilă Bourbonella

● 25 g afine

● 3 g cacao nibs  (sau orice fel de bucățele de ciocolată)

Cum procedăm:

  1. Într-un bol amestecăm fulgii de ovăz cu laptele de migdale și indulcitorul lichid până la omogenizare.
  2. Punem totul la microunde pentru 1 minut.
  3. Adăugăm Brain Food, pudra proteică din zer, picăturile de flavdrops și amestecăm bine.
  4. Fărâmițăm biscuiții pe deasupra, decoram cu crema tartinabilă, afinele și cacao nibs și am terminat!
  5. Avem gata un mic dejun delicios, sățios, plin de proteine, fără zahăr adăugat și #FaraGluten .

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 04-07-2023

Produse Ziua 1: mic dejun fara gluten- Terci proteic de quinoa cu cookies și afine

Non-farma (30)

Vezi Politica de confidentialitate date personale