Ziua 1: pranz/cina fara gluten - Pesto de sparanghel, cimbru si caju (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

 

Ziua 1: Pranz/Cina Fara Gluten Pesto de sparanghel, cimbru si caju

 

Timp de preparare: 1 ora;

Porții: 6 ( o portie 80g )

Macros/porție: 237 kcal/ 9,6 P/ 20 F/ 7 C


Ingrediente:

210 g codite fibroase de sparanghel

● sare

● 4 catei de usturoi

● Sucul de la o 1/2 lamaie

● 1 mana de cimbru proaspat (doar frunzulitele sau tocam grosier tot manunchiul)

● 100 g caju

● 100 g parmezan ras

● 50 ml ulei de masline cu usturoi

Cum procedăm:

    1. Intr-o oala incapatoare punem coditele de sparanghel, le acoperim cu apa rece si adaugam sare si cateii de usturoi.
    2. Punem totul la fiert la foc mare timp de 25 de minute descoperit. Apoi, micsoram focul la un nivel mediu si mai fierbem inca 25 de minute acoperit.
    3. Dupa ce coditele s-au fiert foarte bine, le scoatem pe un servetel separat si le lasam sa se racoreasca putin.
    4. Intr-un chopper, punem sparanghelul fiert si il blenduim pana devine o pasta fibroasa.
    5. Adaugam sucul de lamaie, cimbrul proaspat, dupa cum vrem (eu am ales sa pun manunchiul tocat grosier, ca sa mai salvez timp 😁), nucile caju, uleiul de masline si parmezanul blenduind bine dupa fiecare ingredient, pana se obtine o pasta omogena.
    6. Si gata! Putem savura acest pesto de sparanghel si caju alaturi de pastele fainoase preferate, pe o bruscheta cu rosii, usturoi si cimbru sau oricum avem pofta!
    7. Pentru a asigura necesarul proteic, acest pesto de sparanghel se poate servi cu paste strozzapreti din linte rosie, fara gluten 😍

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 04-07-2023

Produse fara gluten Ziua 1: pranz/cina fara gluten - Pesto de sparanghel, cimbru si caju

Non-farma (30)

Vezi Politica de confidentialitate date personale