Ziua 2: gustare fara gluten - Hummus negru cu crackers de quinoa (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 2: Gustare fara gluten - Hummus negru cu crackers de quinoa 

Timp de preparare: 10 minute;

Porții: 6 (1 portie = aprox. 60 g)

Macros/porție: 175 kcal/ 11 F/ 12 C/ 6 P

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline

● 3 catei de usturoi, striviti

● 1 lingurita chimion

● 240 g naut negru fiert (dintr-o conserva de 400 g)

● 80 g tahini negru

● zeama de la 1/2 de lamaie

● 1 lingurita sare

● 20-40 ml apa 

● pentru decor: marar, seminte de susan negru si alb, ulei de masline infuzat cu usturoi

Cum procedăm:

  1. Cum procedam:

    1. Intr-un chopper punem uleiul de masline, usturoiul si chimionul. Dam un vjjj si daca avem timp, lasam tot amestecul la infuzat minim 10 minute (pasul este optional, recomandat mai ales daca vrem sa servim hummusul imediat).
    2. Adaugam in chopper nautul negru scurs si clatit sub jet de apa, pasta tahini si vjjj.
    3. Stoarcem lamaia, adaugam sarea si inca un vjjj.
    4. La final, adaugam treptat apa pana cand hummusul ajunge la consistenta preferata.
    5. Decoram cu seminte de susan, frunze de marar si putin ulei de masline si e gata de a fi savurat!
    6. Putem sa il transformam intr-o gustare delicioasa sau un aperitiv care sigur va atrage privirile si sa il servim cu niste crackers de quinoa #FaraGluten.

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 19-07-2023

Produse fara gluten Ziua 2: gustare fara gluten - Hummus negru cu crackers de quinoa

Non-farma (8)

Vezi Politica de confidentialitate date personale