Ziua 2: mic dejun fara gluten - Iaurt proteic cu cirese, granola de canepa si rozmarin (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 2: Mic Dejun Fara Gluten Iaurt proteic cu cirese, granola de canepa si rozmarin

Timp de preparare: 10 minute;

Porții: 1

Macros/porție: 381 kcal/ 35 C/ 14 F/ 26 P

Ingrediente:

200 g iaurt grecesc 2%

● 10 g pudra proteica whey cu aroma de Iaurt cu cirese

● 3 g pudra de macese

● 2 picaturi de flavdrops cu cirese

● Cateva frunzulite de rozmarin

● 10 cirese, fara samburi

● 30 g granola cu cacao si canepa #farazahar #FaraGluten

● 5 g unt de arahide fara zahar, imbogatit cu vitamina C

● Cateva arahide tocate marunt

Cum procedăm:

  1. Intr-un bol amestecam iaurtul grecesc cu pudra proteica, pudra de macese si picaturile de flavdrops pana la omogenizare.
  2. Adaugam cateva frunzulite de rozmarin rupte in bucatele si amestecam.
  3. Apoi, incorporam jumatate din cantitatea de cirese in iaurt.
  4. Presaram pe deasupra granola, decoram cu untul de arahide si cu arahidele tocate si am terminat!
  5. Avem in fata un mic dejun echilibrat, plin de arome si texturi delicioase gata de a-ti da toata energia de care ai nevoie ca sa iti incepi ziua.

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 11-07-2023

Produse fara gluten Ziua 2: mic dejun fara gluten - Iaurt proteic cu cirese, granola de canepa si rozmarin

Non-farma (14)

Vezi Politica de confidentialitate date personale