Ziua 3: Gustare Fara Gluten - Budinca de tapioca cu visine si cacao (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 3: Gustare Fara Gluten Budinca de tapioca cu visine si cacao

Timp de preparare: 40 de min + 30 de min lasat perlele la hidratat + minim 4 h de lasat budincile la racit

Porții: 3

Macros/porție: 321 kcal/ 35 C/ 9 F/ 10 P

Ingrediente:

60 g perlute de tapioca

● 720 ml bautura vegetala de soia

● 15 g cacao alcalina

● 10 g pasta pura de vanilie

● 2 linguri de sirop fara zahar (poate fi inlocuit cu sirop de artar sau miere)

● 5-6 picaturi green sugar cu cacao

● 30 g topping de visine, fara zahar

● 180 g dulceata de visine, fara zahar

● 30 de crema tartinabila cu ciocolata si visine fara zahar Visinella

Cum procedăm:

  1. Clatim bine perlutele de tapioca sub jet de apa rece.
  2. Punem perlutele intr-o oala si le acoperim cu bautura vegetala de soia. Acoperim totul cu un capac si lasam perlutele la hidratat pentru 30 de minute.
  3. Dupa ce a trecut timpul, punem oala pe foc mediu, amestecand din cand in cand.
  4. Cand a inceput sa se incalzeasca bautura vegetala de soia adaugam pudra de cacao si amestecam ocazional.
  5. Dupa ce a inceput sa dea in clocot, scadem focul si fierbem la foc mic timp de 15-20 de minute.
  6. Adaugam apoi pasta pura de vanilie si siropul fara zahar si amestecam bine. Mai lasam totul pe foc inca 2-3 minute amestecand continuu.
  7. Luam oala de pe foc si o lasam sa se racoreasca.
  8. Pregatim 3 forme frumoase si le decoram cu toppingul de visine.
  9. Le umplem apoi pana la jumatate cu budinca de tapioca. Adaugam apoi un strat de 60 g de dulceata fara zahar in fiecare forma. La final, le umplem cu inca un strat de budinca de tapioca. Dam totul la rece pentru minim 4 ore (eu le-am lasat pana a doua zi).
  10. Decoram budincutele cu crema tartinabila Visinella si incoronam totul cu o visina in varf.

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 08-08-2023

Produse fara gluten Ziua 3: Gustare Fara Gluten - Budinca de tapioca cu visine si cacao

Non-farma (29)

Vezi Politica de confidentialitate date personale