Ziua 3: Mic Dejun Fara Gluten - Terci de ovaz proteic cu caramel sarat, afine si fistic (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 3: Mic Dejun Fara Gluten Terci de ovaz proteic cu caramel sarat, afine si fistic

Timp de preparare: 10 minute;

Porții: 1

Macros/porție: 371 kcal/ 38 C/ 13 F/ 25 P

Ingrediente:

35 g fulgi de ovaz fara gluten

● 120 ml bautura vegetala de migdale neindulcita

● 3 picaturi de green sugar lichid cu caramel

● 1/4 lingurita scortisoara

● 20 g pudra proteica whey cu aroma de caramel sarat

● 3 picaturi de flavdrops cu Toffee

● 25 g afine

● 10 g crema tartinabila Fisticella

● 1 physalis

● 10 g topping de caramel sarat fara zahar rafinat

● 2 g fistic tocat

Cum procedăm:

  1. Intr-un bol termorezistent, amestecam fulgii de ovaz cu bautura vegetala de migdale, indulcitorul lichid si scortisoara pana la omogenizare.
  2. Punem totul la microunde la putere maxima pentru aproximativ 1 minut (pana ajunge la consistenta din video)
  3. Amestecam si asteptam 1-2 minute sa se racoreasca.
  4. Adaugam pudra proteica si flavdrops si omogenizam.
  5. Apoi, incorporam afinele.
  6. Putem sa trecem direct la toppinguri si sa il servim imediat sau sa il punem la frigider pentru a doua zi (situatie in care vom adauga toppingurile dimineata, inainte de servire)
  7. Decoram cu crema tartinabila Fisticella, 1 physallis acrisor, turnam toppingul de caramel sarat si presaram, in final, fisticul tocat..

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 08-08-2023

Produse fara gluten Ziua 3: Mic Dejun Fara Gluten - Terci de ovaz proteic cu caramel sarat, afine si fistic

Non-farma (30)

Vezi Politica de confidentialitate date personale