Ziua 3: Pranz/Cina Fara Gluten - Chiftelute de vara la AirFryer (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 3: Pranz/Cina Fara Gluten - Chiftelute de vara la AirFryer 

Timp de preparare: 50 de minute

Bucati: 32

Macros/porție: 33 kcal/ 1 C/ 2 F/ 3 P

Ingrediente:

60 g paine fara gluten cu seminte

● 210 g ardei gras, tocat marunt si stors de apa in exces

● 55 g ceapa verde, tocata marunt

● 2 catei de usturoi pisati

● 500 g carne tocata de pui

● Sumac (poate fi inlocuit cu coaja de lamaie), boia dulce, sare, piper

● 1 lingurita ulei de masline

 

Cum procedăm:

    1. Punem feliile de paine in blender si le facem pesmet.
    2. Intr-un bol incapator punem ardeiul tocat si stors, ceapa verde, cateii de usturoi, carnea tocata de pui, pesmetul si condimentele: 1 lingura cu varf de sumac, 2 lingurite de boia, 1 lingurita de sare si piper, dupa gust.
    3. Amestecam bine, pana la omogenizare.
    4. Cu un clestisor de chiftelute sau cu mainile incepem sa formam bilute si sa le asezam pe tavile de airfryer. Le stropim cu putin ulei de masline si le punem in airfryer la 180°C pentru 12 minute. La mijlocul timpului, intoarcem chiftelutele pe cealalta parte. Continuam pana ramanem fara carnita. Asta a fost tot!
    5. Fiind foarte versatile, le poti savura exact cum iti doresti: intr-o lipie cu hummus si legume, cu orez si sos de rosii sau mai fresh, cum am facut in video, intr-o salata cu rosii, castraveti, sos de iaurt cu marat si putin tahini.

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 19-07-2023

Produse fara gluten Ziua 3: Pranz/Cina Fara Gluten - Chiftelute de vara la AirFryer

Non-farma (24)

Vezi Politica de confidentialitate date personale