Ziua 4: Mic Dejun Fara Gluten Tortulet de ovaz cu Goji, Chia si Caise si Glazura Proteica de Vanilie (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 4: Mic Dejun Fara Gluten Tortulet de ovaz cu Goji, Chia si Caise si Glazura Proteica de Vanilie

Timp de preparare: 5 minute + lasat peste noapte

Porții: 1

Macros/porție: 423 kcal/ 53 C/ 11 F/ 26 P

Ingrediente:
● 80 g banana, pasata
● 30 g albus de ou
● 3-4 picaturi green sugar lichid cu caramel
52 ml bautura vegetala de migdale
35 g porridge cu goji si chia
40 g iaurt grecesc 2%
20 g pudra proteica whey cu aroma de vanilie
2 picaturi flavdrops cu vanilie (sau indulcitorul lichid preferat)
55 g caise, taiate feliute
10 g Deliciu de migdale Marcona cu Caju
3 g Goji deshidratat
Fulgi de migdale

Cum procedăm:

  1. Intr-un bol punem banana pasata, albusul de ou, indulcitorul lichid, laptele de migdale si porridgeul. Amestecam bine.
  2. Punem totul la microunde la putere maxima pentru 3 minute.
  3. Intre timp, ne ocupam de crema: amestecam intr-un bol mai micut iaurtul grecesc cu whey-ul si picaturile de flavdrops pana obtinem o crema fina.
  4. Scoatem de la microunde tortuletul de ovaz si il lasam sa se racoreasca. Putem sa il servim imediat sau sa il punem la frigider pana a doua zi (eu asa am facut 😊 imi place mai mult sa procedez asa pentru ca peste noapte se incheaga si mai bine tortuletul).
  5. A doua zi, intoarcem tortul de ovaz pe o farfurie, il glazuram cu crema proteica de vanilie si il decoram cu feliile de caise, fructele Goji deshidratate si fulgii de migdale.

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 04-08-2023

Produse fara gluten Ziua 4: Mic Dejun Fara Gluten Tortulet de ovaz cu Goji, Chia si Caise si Glazura Proteica de Vanilie

Non-farma (18)

Vezi Politica de confidentialitate date personale