Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:
● 0,4% din populația globală este alergică la grâu
● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)
● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.
Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie.
Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!
Ziua 5: Mic Dejun Fara GlutenMamaliga Proteica cu Caise si Polen
Timp de preparare: 10 minute
Porții: 2
Macros/porție: 463 kcal/ 75 C/ 6 F/ 25 P
Ingrediente: ● 500 ml bautura de soia neindulcita ● 10 g pasta pura de vanilie ● 125 g malai rapid ● 40 g pudra proteica whey cu aroma de vanilie ● 135 g caise, taiate feliute ● 10 g miere ● 6 g polen
Cum procedăm:
Intr-o oala incapatoare punem bautura de soia la fiert.
Dupa ce s-a incalzit putin, adaugam pasta pura de vanilie.
Cand a inceput sa dea in clocot, turnam malaiul in fir subtire amestecand continuu.
Dupa 2 minute, oprim focul si continuam sa amestecam.
Punem pudra proteica in mamaliga si amestecam bine.
Turnam mamaliguta proteica in 2 boluri. Le decoram cu feliutele de caise, cate o lingurita de miere si presaram polenul. Micul dejun e gata!
Poftă Bună!
Pagina actualizata la data de:18-08-2023
Produse fara gluten Ziua 5: Mic Dejun Mamaliga Proteica cu Caise si Polen