Ziua 6: Gustare Fara Gluten Gris cu bautura de soia, apa de trandafir si crema de fistic (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 6: Gustare Fara Gluten Gris cu bautura de soia, apa de trandafir si crema de fistic  

Timp de preparare: 10 minute + lasat peste noapte

Porții: 2

Macros/bucata: 350 kcal/ 44 C/ 12 F/ 12 P

Ingrediente:
● 65 g (1 plic) budinca de gris fara gluten
● 
450 ml bautura de soia neindulcita
● 
10 g pasta pura de Vanilie
● 
1 lingura apa de trandafir
● 
30 g crema tartinabila de fistic fara zahar Fisticella
● 
10 g fistic tocat
● 
80 g zmeura proaspata

Cum procedăm:

  1. Intr-un bol turnam continutul plicului cu gris si punem 7 linguri din bautura de soia. Amestecam pana la omogenizare.
  2. Punem restul bauturii vegetale intr-o craticioara si punem totul pe foc mediu, pana se incalzeste.
  3. Adaugam pasta de vanilie si amestecam.
  4. Cand a dat in clocot, turnam amestecul de gris cu lapte in craticioara, amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
  5. Micsoram focul si continuam sa amestecam pentru cateva minute, pana cand budinca ajunge la consistenta preferata.
  6. Luam budincuta de pe foc si turnam apa de trandafir. Amestecam.
  7. Impartim apoi totul in mod egal in 2 boluri. Le acoperim cu folie alimentara si le lasam la frigider peste noapte.
  8. De dimineata, decoram cu crema Fisticella, zmeura proaspata si presaram fisticul tocat pe deasupra. 💕

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 23-08-2023

Produse fara gluten Ziua 6: Gustare Fara Gluten Gris cu bautura de soia, apa de trandafir si crema de fistic

Non-farma (5)

Vezi Politica de confidentialitate date personale