Ziua 6: Pranz/Cina Fara Gluten Peste alb cu coconut rice (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 6: Pranz/Cina Fara Gluten Peste alb cu coconut rice  

Timp de preparare: 30 minute

Porții: 5

Macros/bucata: 386 kcal/ 40 C/ 17 F/ 19 P

Ingrediente:
● Cate 1/2 lingurita de boia dulce, pudra de ceapa, pudra de usturoi, coriandru, cimbru, chimion
● 
piper, sare grunjoasa
● 
480 g file de cod congelat, pe care il decongelam
● 
1 lingurita ulei de masline
● 
140 g ceapa, tocata
● 
2 catei de usturoi, feliati
● 
400 ml bautura vegetala de cocos, de la conserva 
● 
200 g orez, bine clatit
● 
250 ml apa
● 
185 g ardei, tocat marunt
● 
70 g spanac congelat
● 
Sucul de la 1 lime

Cum procedăm:

  1. Intr-un bol, combinam toate condimentele.
  2. Saram fileurile de cod cu o sare mai grunjoasa (eu am folosit fulgi de sare cu lamaie) si apoi ii ungem cu amestecul de condimente, pe ambele parti. Acoperim cu o folie de plastic si lasam pestele la marinat pentru 10-15 minute la frigider.
  3. Incingem o tigaie incapatoare si adaugam lingurita de ulei. Cand s-a incalzit, calim ceapa la foc mediu pana devine sticloasa.
  4. Adaugam usturoiul si mai gatim 1 minut.
  5. Turnam bautura vegetala de cocos in tigaie si punem apoi si orezul bine clatit.
  6. Turnam 250 ml de apa, asezonam cu sare si piper, dupa gust, amestecam si dam in clocot.
  7. Cand a inceput sa faca bulbuci, acoperim cu un capac, micsoram focul si lasam sa se gateasca orezul pentru cca 15 minute.
  8. Dupa ce orezul a absorbit tot lichidul, facem cateva gropite unde vom aseza fileurile de cod condimentat.
  9. Adaugam si ardeiul tocat marunt si acoperim totul cu un capac. Lasam sa se gateasca asa inca 7 minute.
  10. Cand pestele s-a gatit in profunzime, scoatem fileurile pe o farfurie separata.
  11. Adaugam spanacul congelat si amestecam pana cand spanacul s-a incalzit si se incorporeaza frumos in orez.
  12. Stoarcem suc de lime pe deasupra si masa e gata!

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 18-08-2023

Produse fara gluten Ziua 6: Pranz/Cina Fara Gluten Peste alb cu coconut rice

Non-farma (3)

Vezi Politica de confidentialitate date personale