Ziua 7: Mic Dejun Fara Gluten Budinca de chia proteica cu aroma de cheesecake cu afine si mango (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 7: Mic Dejun Fara Gluten Budinca de chia proteica cu aroma de cheesecake cu afine si mango  

Timp de preparare: 10 minute + lasat peste noapte

Porții: 1

Macros/portie: 354 kcal/ 19 C/ 18 F/ 25 P

Ingrediente:
● 20 g pudra proteica whey cu aroma de Blueberry Cheesecake (sau cu aroma de vanilie)
● 1 lingurita pudra de Aronia
● 1 lingura sirop fara zahar (sau sirop de artar)
● 2-3 picaturi de flavdrops cu aroma de Cheesecake (sau indulcitorul lichid preferat)
● 90 ml bautura de migdale neindulcita
● 24 g seminte de chia
● 40 g afine
● pentru topping: 30 g iaurt grecesc 2%
● 15 g Mangonella (crema tartinabila fara zahar cu mango)
● 2 picaturi flavdrops cu mango (sau indulcitorul lichid preferat)
● Fulgi de migdale

Cum procedăm:

  1. Intr-un pahar punem pudra proteica, pudra de aronia, siropul fara zahar si flavdrops si amestecam bine cu un mini tel.
  2. Turnam treptat 10 ml de bautura de migdale, amestecam bine, mai turnam inca 10 ml si amestecam pana la omogenizare. Punem apoi restul de bautura vegetala si amestecam.
  3. Turnam semintele de chia, amestecam si punem totul la frigider.
  4. Dupa 15 minute, scoatem budinca de chia, amestecam ca sa redistribuim semintele in lapte si apoi incorporam 3/4 din cantitatea de afine. O punem  inapoi la frigider pana peste noapte.
  5. De dimineata, combinam intr-un bol micut iaurtul grecesc, 10 g de Mangonella si flavdrops cu aroma de mango pana obtinem o crema fina.
  6. Scoatem budincuta de la frigider, ii punem crema de iaurt pe deasupra si apoi o decoram cu restul de 5 g de Mangonella, restul de afine si cativa fulgi de migdale.

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 18-08-2023

Produse fara gluten Ziua 7: Mic Dejun Fara Gluten Budinca de chia proteica cu aroma de cheesecake cu afine si mango

Momentan, nu exista nici un produs disponibil.

Vezi Politica de confidentialitate date personale