Nicotinat de metil (substanța activă)

Definitie si incadrare:

Nicotinatul de metil este esterul metilic al acidului nicotinic care este utilizat ca ingredient activ ca revulsiv in preparatele topice eliberate fara prescriptie medicala, indicate pentru durerile musculare si articulare.

Medicamentele ce contin nicotinat de metil se incadreaza in grupa farmacoterapeutica aproduse topice pentru dureri articulare si musculare.

Mecanism de actiune: Se crede ca actiunea nicotinatului de metil ca si revulsiv implica o vasodilatatie periferica.

Efecte farmacologice:

Dupa administrarea locala, nicotinatul de metil actioneaza ca un vasodilatator periferic pentru a imbunatati fluxul sanguin local la locul aplicarii. A indus vasodilatatia capilarelor sanguine periferice care sunt localizate in papilele dermice ale straturilor superioare ale dermei adiacente jonctiunii epiderm-derm. In timpul patrunderii tisulare la nivelul dermului, nicotinatul de metil este hidrolizat in acid nicotinic. 

Indicatii terapeutice:

Datorita actiunii revulsive, unguentul este indicat in urmatoarele afectiuni:
-reumatism muscular
-lumbago.

In scopuri veterinare, nicotinatul de metil este utilizat pentru a trata bolile respiratorii, tulburarile vasculare, artrita reumatoida si durerile musculare si articulare.

Profil de siguranta:

Consultati medicul daca prezentati afectiuni cronice asociate, simptomele persista sau se agraveaza.

Bibliografie:

Methyl nicotinate, PubChem official website

Agentia Nationala a Medicamentului, platforma online oficiala

Lista de Medicamente Mediately

Autor: Farmacist Marza Andreea Simona

Atenție! Acest articol are un caracter strict informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a urma orice tratament.
Informatiile din prezenta sectiune sunt cu titlu exemplificativ si au la bază date incluse în prospectele medicale. Orice decizie privind achizitionarea unui produs apartine exclusiv consumatorului, în baza unei opinii medicale de specialitate.
Pagina actualizata la data de: 14-10-2022

Medicamente care contin Nicotinat de metil Nicotinat de metil

Momentan, nu exista nici un produs disponibil.

Vezi Politica de confidentialitate date personale