Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
product-image

Cosgard (M - 1271), 10 ml, Mayam

Brand: MAYAM
Cod bare: 6424414010198
Data expirarii: 01-09-2020
Optiuni Livrare
Livrabil in Pachetomat
Pret: de la 7.14 RON
Livrabil la usa
Pret: de la 12.4 RON
Ridicare de la ghiseu
Pret: de la 0.50 RON
6.50 RON
8 în stoc, acum 5 minute
Disponibilitate in locatii:
  • Barbu Vacarescu : Disponibil
  • Rahova : Disponibil
  • Dristor : Stoc critic
  • Plaza Romania : Indisponibil
  • Vivo Constanta : Indisponibil
Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din fiecare punct de lucru putand varia.

Cosgard (M - 1271), 10 ml, Mayam [6424414010198]

Asigura conservarea eficienta a unui spectru larg de cosmetice preparate acasa: creme, lotiuni, tonere, geluri, produse de igiena. Este un conservant economic, ușor de folosit și aprobat pentru utilizarea in cosmeticele bio.

O compozitie cu un profil scazut de miros ce ofera o protectie de spectru larg pentru o gama diversa de cosmetice, impotriva bacteriilor gram-pozitivi și gram-negativi, fungi și mucegaiuri. Asigura pastrarea pe 1-3 luni a compozitiilor cosmetice preparate acasa.

Este de origine sintetica dar este unul dintre putinii conservanti aprobati pentru cosmeticele organice/bio.

Origine: sintetica, intruneste standaredele de certificare a cosmeticelor organice
Alte denumiri: Geogard ECT
Compozitie: 77-86% alcool benzilic, 8-15% acid salicilic, 3-5% glicerina, 1-4% acid sorbic

Aspect:
lichid clar de vascozitate redusa, incolor, miros foarte usor ce nu se resimte in preparate

Ingrediente (INCI): benzyl alcohol, salicylic acid, glycerin, sorbic acid

Proprietatile cosgardului

-este un compus tip non-paraben, non-formaldehida, non-isothiazolone
-antibacterian cu spectru larg
-antifungic cu spectru larg
-inhiba dezvoltarea bacteriilor si mucegaiurilor
-solubil in apa pâna la 1,2%
-solubil in glicerina si uleiuri
-compatibilitate larga de pH, intre 3 - 8
-intruneste standardele pentru cosmeticele bio
-nu afecteaza in sens negativ mirosul preparatelor
-potrivit si pentru compozitiile ”fragrance-free”

Utilizare, indicatii, recomandari
-dozaj tipic: 0.6 pâna la 1% din greutatea compozitiei finale, adaugat la sfârșitul procesului de preparare
-dozaj uzual recomandat pentru cosmeticele preparate acasa 0.6, iar pentru preparate sensibile la dezvoltarea microbiana 0.8%
-potrivit pentru majoritatea produselor cosmetice
-creme, lotiuni si geluri pentru ten, corp si par
-cleansere, geluri de duș, demachiante
-produse pentru igiena si ingrijirea parului
-produse pentru igiena orala
-se recomanda pastrarea preparatelor conservate in mediul ambiant dar sub 25°C, ferite de lumina si umezeala

Compatibilitate
-buna cu ingredientele cosmetice din oferta Elemental
-buna cu toti emulsifiantii din oferta Elemental, co-emulsifianti, guma guar, guma acacia, guma xanthan

Exemple de dozaj in compozitii

-2 picaturi de conservant la fiecare 10 gr produs finit, pentru conservarea intre 1-3 luni
-pentru 50 gr produs 0,6% inseamna 10 picaturi
-pentru 100 gr produs 0,6% inseamna  20 picaturi

Pastrare:
in loc uscat ferit de lumina, la temperatura camerei, in recipient inchis etans

Date de siguranta:

-a se evita contactul cu ochii, a nu se ingera, a nu se aplica pur pe piele
-a se respecta dozajul recomandat, a nu se depasi 1,15%
-a nu se utiliza la preparate pentru copii mai mici de 3 ani, cu exceptia produselor care se clatesc (sampon, gel de baie)
-pentru persoanele predispuse la alergii sau iritatii se recomanda in prealabil un test de toleranta pe incheietura bratului (test cu produsul finit sau cu conservantul diluat la 1% in apa) așteptând minimum 24 ore pentru eventuale reactii
-a nu se lasa la indemâna copiilor

Prezentare:

10 ml
Forma
Ingredient cosmetic

Produse similare

Cos de cumparaturi

Obiect sters Anuleaza

Wishlist -

Obiect sters Anuleaza