Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Entacapone 200 mg, 100 comprimate filmate, Teva Pharmaceuticals

entacaponă

Cod produs: 5053058000428

Brand: TEVA PHARMACEUTICALS

Data expirarii: 30-11-2024

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

275,71 LEI
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Entacapone 200 mg, 100 comprimate filmate, Teva Pharmaceuticals [5053058000428]

Indicatii:
Comprimatele Entacapone Teva conţin entacaponă şi sunt utilizate împreună cu levodopa pentru tratamentul bolii Parkinson. Entacapone Teva ajută levodopa în ameliorarea simptomelor bolii Parkinson. Entacapone Teva nu are niciun efect asupra ameliorării simptomelor bolii Parkinson dacă nu este luat împreună cu levodopa.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Entacapone Teva:
- dacă sunteţi alergic la entacaponă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Entacapone Teva, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Nu utilizaţi Entacapone Teva în timpul sarcinii sau în timpul alăptării.
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Entacapone Teva utilizat împreună cu levodopa vă poate scădea tensiunea arterială, fapt care vă poate determina ameţeală sau slăbiciune. Manifestaţi prudenţă în special când conduceţi sau când folosiţi unelte sau utilaje.

În plus, Entacapone Teva utilizat împreună cu levodopa vă poate determina somnolenţă accentuată sau uneori vă poate declanşa episoade de somn apărute brusc.
Nu conduceţi sau nu folosiţi utilaje dacă prezentaţi aceste reacţii adverse.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Entacapone Teva se utilizează în asociere cu medicamente care conţin levodopa (fie medicamente levodopa/carbidopa fie medicamente levodopa/benserazidă). De asemenea, puteţi utiliza simultan şi alte medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson.

Doza recomandată de Entacapone Teva este de un comprimat de 200 mg administrat cu fiecare doză de levodopa. Doza maximă recomandată este de 10 comprimate pe zi, adică 2000 mg de Entacapone Teva.
Dacă sunteţi sub dializă pentru insuficienţă renală, medicul dumneavoastră vă poate spune să creşteţi intervalul dintre doze.

Utilizarea la copii şi adolescenţi:
Experienţa privind administrarea Entacapone Teva la pacienţi cu vârsta sub 18 ani este limitată. Ca urmare, nu se recomandă utilizarea Entacapone Teva la copii şi adolescenţi.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Compozitie:
- Substanţa activă este entacaponă. Fiecare comprimat filmat conţine entacaponă 200 mg.
- Celelalte componente din nucleu sunt celuloză microcristalină, povidonă, amidon pregelatinizat, stearat de magneziu, iar filmul conţine alcool poli(vinilic), talc, dioxid de titan (E171), macrogol, oxid galben de fer (E172), lecitină (soia) şi oxid roşu de fer (E172).

Prezentare:
100 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Entacapone 200 mg, 100 comprimate filmate, Teva Pharmaceuticals [5053058000428]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Entacapone 200 mg, 100 comprimate filmate, Teva Pharmaceuticals pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  01-03-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului TEVA PHARMACEUTICALS

Vezi Politica de confidentialitate date personale