Itulazax, 12 SQ-BET, 30 liofilizate orale, ALK-Abello

Extract alergenic standardizat din polen de mesteacăn alb (Betula verrucosa) 12 SQ-Bet* per liofilizat sublingual.

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: ALK-ABELLO

Data expirarii: 30-11-2025

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

604,02 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Itulazax, 12 SQ-BET, 30 liofilizate orale, ALK-Abello

Indicatii:
ITULAZAX este indicat la pacienții adulți pentru tratamentul rinitei alergice moderate până la severe și/sau a conjunctivitei induse de polen din grupul omolog de mesteacăn1. ITULAZAX este indicat la pacienții cu antecedente clinice de simptome, în ciuda utilizării medicamentelor de ameliorare a simptomelor și cu un test pozitiv de sensibilizare la un membru al grupului omolog de mesteacăn (testul prin înțepare și/sau IgE specific). 1 Grup omolog de mesteacăn: Betula verrucosa (mesteacăn), Alnus glutinosa (anin), Carpinus betulus (carpen), Corylus avellana (alun), Quercus alba (stejar) și Fagus sylvatica (fag).

Contraindicații:
Hipersensibilitate la oricare dintre excipienți (pentru lista completă a excipienților.

Precautii:
Înainte să luați ITULAZAX, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Fertilitatea, sarcina şi alăptarea:
Sarcina:
Nu există date privind experiența clinică privind utilizarea ITULAZAX la femeile gravide. Studiile la animale nu indică un risc crescut pentru făt. Tratamentul cu ITULAZAX nu trebuie inițiat în timpul sarcinii. Dacă apare o sarcină în timpul tratamentului, tratamentul poate continua după evaluarea stării generale (inclusiv a funcției pulmonare) a pacientei și a reacțiilor la administrarea anterioară de ITULAZAX. La pacientele cu astm bronșic preexistent, se recomandă supravegherea atentă în timpul sarcinii.
Alăptarea:
Nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea ITULAZAX în timpul alăptării. Nu sunt anticipate efecte asupra sugarilor alăptați.
Fertilitatea:
Nu există date clinice privind fertilitatea pentru utilizarea ITULAZAX. În studiile de toxicitate după administrarea de doze repetate, efectuate la șoareci masculi și femele, neexpuși anterior la tratament, nu s-au observat efecte asupra aparatului reproducător.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Tratamentul cu ITULAZAX nu are nicio influență sau are o influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Tratamentul cu ITULAZAX trebuie inițiat de medici cu experiență în tratamentul bolilor alergice.

Primul liofilizat sublingual trebuie luat sub supraveghere medicală și pacientul trebuie monitorizat timp de cel puțin o jumătate de oră, pentru a permite discutarea și tratarea eventuală a oricărei reacții adverse cu debut rapid.

ITULAZAX este un liofilizat sublingual. Liofilizatul sublingual trebuie luat cu degetele uscate din alveola blisterului, imediat după deschiderea blisterului și plasat sub limbă, unde se va dispersa.
Înghițirea trebuie evitată timp de aproximativ 1 minut. Alimentele și băuturile nu trebuie consumate în următoarele 5 minute.

Dacă tratamentul cu ITULAZAX este întrerupt pentru o perioadă de până la 7 zile, tratamentul poate fi reluat de către pacient. Dacă tratamentul este întrerupt mai mult de 7 zile, este recomandată contactarea unui medic, înainte de a relua tratamentul.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Extract alergenic standardizat din polen de mesteacăn alb (Betula verrucosa) 12 SQ-Bet* per liofilizat sublingual.

Prezentare:
30 liofilizate orale

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Itulazax, 12 SQ-BET, 30 liofilizate orale, ALK-Abello

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Itulazax, 12 SQ-BET, 30 liofilizate orale, ALK-Abello pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  07-05-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului ALK-ABELLO

Vezi Politica de confidentialitate date personale