Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Maymetsi, 50 mg/1000 mg, 56 comprimate filmate, Krka

sitagliptina/clorhidrat de metformina

Brand: KRKA

Data expirarii: 30-08-2024

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

94,30 LEI
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Maymetsi, 50 mg/1000 mg, 56 comprimate filmate, Krka

Indicatii:
Maymetsi conţine două medicamente diferite denumite sitagliptină şi metformină. 
- sitagliptina aparţine unei clase de medicamente denumită inhibitori DPP-4 (inhibitori ai  dipeptidil peptidazei-4) 
- metformina aparţine unei clase de medicamente denumită biguanide. 
Acestea acţionează împreună pentru a controla valorile zahărului din sânge la pacienţii adulţi cu o  formă de diabet zaharat denumită „diabet zaharat de tip 2”. Acest medicament ajută la creșterea  valorilor insulinei produsă după o masă şi reduce cantitatea de zahăr fabricat de organism. 

Împreună cu regimul alimentar şi exerciţiul fizic, acest medicament ajută la scăderea valorilor  zahărului din sângele dumneavoastră. Acest medicament poate fi utilizat singur sau împreună cu  anumite alte medicamente pentru diabetul zaharat (insulină, sulfonilureice sau glitazone). 

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Maymetsi: 
- dacă sunteţi alergic la sitagliptină sau metformină sau la oricare dintre celelalte componente ale  acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Maymetsi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă,  adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu  trebuie să luaţi acest medicament în timpul sarcinii sau dacă alăptați. Vezi pct. 2, Nu utilizaţi Maymetsi. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: 
Acest medicament nu are nicio influență sau are influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Cu toate acestea, au fost raportate ameţeală şi somnolenţă, care vă pot  afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Utilizarea acestui medicament în asociere cu medicamente numite derivaţi de sulfoniluree sau cu insulină poate determina hipoglicemie, care vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a  folosi utilaje sau lucrul fără siguranţa unui punct de sprijin.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

- Luați un comprimat: 
- de două ori pe zi pe cale orală 
- împreună cu alimente pentru a scădea riscul unei tulburări gastrice. 
- Poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să crească doza pentru a vă controla valoarea zahărului din sânge. 
- Dacă funcționarea rinichilor dumneavoastră este redusă, medicul vă poate prescrie o doză mai mică. 

În timpul tratamentului cu acest medicament trebuie să continuaţi regimul alimentar recomandat de către medicul dumneavoastră şi să aveţi grijă ca ingestia de carbohidraţi să fie distribuită în mod egal pe parcursul zilei. 

Este puţin probabil ca administrarea doar a acestui medicament să determine o valoare anormal de mică a zahărului în sânge (hipoglicemie). La administrarea acestui medicament în asociere cu un medicament sulfonilureic sau cu insulină poate să apară o valoare mică a zahărului în sânge şi este posibil ca medicul dumneavoastră să vă reducă doza de sulfoniluree sau de insulină. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

Compozitie:
- Substanţele active sunt sitagliptină şi clorhidrat de metformină. 
- Maymetsi 50 mg/850 mg comprimate filmate: 
Fiecare comprimat filmat conţine sitagliptină 50 mg și clorhidrat de metformină 850 mg. 
- Maymetsi 50 mg/1000 mg comprimate filmate: 
Fiecare comprimat filmat conţine sitagliptină 50 mg și clorhidrat de metformină 1000 mg. 
- Celelalte componente (excipienți) sunt povidonă, celuloză microcristalină, manitol, laurilsulfat  de sodiu, stearat de magneziu, în nucleul comprimatului și hipromeloză, dioxid de titan (E171),  talc, propilenglicol și oxid roşu de fer (E172) în filmul comprimatului. 

Prezentare:
56 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Maymetsi 50 mg/1000 mg 56 comprimate filmate Krka(sitagliptina/clorhidrat de metformina) face parte din grupa medicament:antidiabetice orale , contine substanța activă:metformin, sitagliptina..
Grupa medicament: Antidiabetice orale
Substanța activă: Metformin , Sitagliptina

Maymetsi, 50 mg/1000 mg, 56 comprimate filmate, Krka

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Maymetsi, 50 mg/1000 mg, 56 comprimate filmate, Krka pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  27-02-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului KRKA

Vezi Politica de confidentialitate date personale