Melkart, 50 mg, 60 comprimate, G L Pharma

Vildagliptină

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: G L PHARMA

Data expirarii: 01-05-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

73,45 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Melkart, 50 mg, 60 comprimate, G L Pharma

Indicatii:
Substanţa activă a Melkart conţine vildagliptină, care aparţine unui grup de medicamente numite ”antidiabetice orale”.

Vildagliptina se utilizează pentru tratarea pacienţilor adulţi cu diabet zaharat de tip 2. Medicamentul este utilizat atunci când diabetul nu poate fi controlat numai prin regim alimentar şi exerciţii fizice.
Acesta ajută la controlarea valorii glicemiei. Medicul dumneavoastră vă va prescrie Melkart fie în monoterapie, fie împreună cu un anumit alt medicament antidiabetic pe care deja îl luaţi, dacă acestea nu s-au dovedit suficient de eficace pentru controlul diabetului.

Diabetul zaharat de tip 2 apare dacă organismul nu produce suficientă insulină sau dacă insulina pe care o produce organismul nu funcționează așa cum ar trebui. Se poate dezvolta, de asemenea, dacă organismul produce prea mult glucagon.

Insulina este o substanță care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, mai ales după mese. Glucagonul este o substanță care stimulează producția de zahăr, de către ficat, determinând creșterea nivelului zahărului din sânge. Pancreasul este cel care produce ambele substanțe.

Cum acționează Melkart:
Melkart acţionează determinând pancreasul să producă mai multă insulină şi mai puţin glucagon.
Acest lucru ajută la controlarea valorii glicemiei. Acest medicament s-a dovedit că reduce concentraţia de zahăr din sânge, ceea ce poate ajuta la prevenirea complicaţiilor ce apar din cauza diabetului dumneavoastră. Chiar dacă începeţi acum să luaţi un medicament pentru diabetul de care suferiţi, este important să urmaţi în continuare regimul alimentar şi/sau programul de exerciţii fizice care v-au fost recomandate.

Contraindicatii:
Nu luaţi Melkart:
- dacă sunteți alergic la vildagliptină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Melkart, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că sunteți gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu ar trebui să utilizaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă. Nu se cunoaşte dacă acest medicament trece în laptele matern. Nu ar trebui să utilizați Melkart dacă alăptați sau intenționați să alăptați.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Dacă simțiți o senzație de amețeală în timp ce utilizați acest medicament, nu conduceți vehicule sau folosiţi utilaje.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Ce doze se pot administra și când:
Cantitatea de Melkart pe care trebuie să o ia diferite persoane variază în funcţie de starea acestora.
Medicului dumneavoastră vă va spune exact câte comprimate de Melkart trebuie să luați. Doza maximă zilnică este de 100 mg.

Doza uzuală de Melkart este:
- 50 mg/ zi administrate ca o singură doză dimineaţa dacă utilizaţi Melkart împreună cu un alt medicament numit sulfoniluree;
- 100 mg/ zi administrate ca 50 mg dimineaţa şi 50 mg după-amiaza dacă utilizaţi doar Melkart, cu alte medicamente numite metformină sau glitazonă, cu o combinaţie de metformină şi sulfoniluree sau cu insulina;
- 50 mg/ zi administrată dimineaţa dacă aveţi o afecţiune renală moderată sau severă sau dacă efectuaţi dializă.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este vildagliptina. Fiecare comprimat conține vildagliptină 50 mg.
- Celelalte componente (excipienți) sunt: lactoză anhidră, stearil fumarat de sodiu, celuloză microcristalină şi croscarmeloză sodică

Prezentare:
60 comprimate 

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Melkart, 50 mg, 60 comprimate, G L Pharma

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Melkart, 50 mg, 60 comprimate, G L Pharma pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  07-05-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului G L PHARMA

Vezi Politica de confidentialitate date personale