Prenessaneo, 5 mg, 30 comprimate, Krka

perindopril arginină

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: KRKA

Cod produs: 3838989752071

Data expirarii: 30-10-2024

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

24,62 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Prenessaneo, 5 mg, 30 comprimate, Krka [3838989752071]

Indicatii:
Prenessaneo aparţine grupului de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ECA). Acestea acționează prin lărgirea vaselor de sânge, astfel inima ta poate să pompeze mai ușor sângele prin ele.

Prenessaneo comprimate 5 mg and 10 mg sunt utilizate în:
- tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială).
- reducerea riscului de evenimente cardiace, cum este infarctul miocardic, la pacienţii cu angină pectorală stabilă (o afecţiune în care aportul de sânge spre inimă este redus sau blocat) şi care au avut deja un infarct miocardic şi/sau o intervenţie chirurgicală de îmbunătăţire a aportului de sânge spre inimă prin lărgirea vaselor de sânge.

Prenessaneo 5 mg comprimate sunt, de asemenea, utilizate:
- pentru tratamentul insuficienței cardiace (o afecțiune în care inima nu este capabilă să pompeze suficient sânge pentru a satisface nevoile organismului).

Contraindicatii:
Nu luaţi Prenessaneo:
- dacă sunteţi alergic la perindopril, la oricare alt inhibitor al ECA sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Prenessaneo, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina și alăptarea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:
Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să nu mai utilizaţi Prenessaneo înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în loc de Prenessaneo. Prenessaneo nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat după cea de a treia lună de sarcină.

Alăptarea:
Informaţi-vă medicul dacă alăptaţi sau intenţionaţi să începeţi alăptarea. Prenessaneo nu este recomandat mamelor care alăptează şi medicul dumneavoastră trebuie să vă aleagă un alt tratament în cazul în care doriţi să alăptaţi, în special dacă este vorba despre un copil nou-născut sau născut prematur.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Prenessaneo nu afectează, de obicei, atenţia dar, la unii pacienţi, pot să apară ameţeli sau oboseală, din cauza tensiunii arteriale mici. Ca urmare, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectată.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Înghițiți comprimatul cu un pahar cu apă, de preferință la aceeași oră în fiecare zi, dimineața, înainte de masă. Medicul dumneavoastră va decide doza corectă pentru dumneavoastră.

Prenessaneo 5 mg comprimate:
Comprimatul poate fi împărțit în doze egale.

Dozele recomandate sunt:
Tensiune arterială crescută:
Doza uzuală inițială și de întreținere este de 5 mg o dată pe zi. Dacă este necesar, după o lună, doza poate fi crescută la 10 mg o dată pe zi. 10 mg pe zi este doza maximă recomandată pentru tensiunea arterială crescută.
Dacă aveți 65 de ani sau mai mult, doza uzuală inițială este de 2,5 mg o dată pe zi. După o lună, aceasta poate fi crescută la 5 mg o dată pe zi și apoi, dacă este necesar, la 10 mg o dată pe zi.

Insuficiență cardiacă:
Doza inițială uzuală este de 2,5 mg o dată pe zi. După două săptămâni, aceasta poate fi crescută la 5 mg o dată pe zi, care este doza maximă recomandată pentru insuficiența cardiacă.

Boala coronariană stabilă:
Doza inițială uzuală este de 5 mg o dată pe zi. După două săptămâni, aceasta poate fi crescută la 10 mg o dată pe zi, care este doza maximă recomandată în această indicație.
Dacă aveți 65 de ani sau mai mult, doza uzuală inițială este de 2,5 mg o dată pe zi. După o săptămână, aceasta poate fi crescută la 5 mg o dată pe zi și după o săptămână suplimentară la 10 mg o dată pe zi.

Utilizare la copii și adolescenți:
Nu se recomandă utilizarea la copii și adolescenți.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este perindopril arginină.
Prenessaneo 5 mg
- Fiecare comprimat conține perindopril arginină 5 mg, echivalent cu perindopril 3,395 mg .

Prenessaneo 10 mg
- Fiecare comprimat conține perindopril arginină 10 mg, echivalent cu perindopril 6,790 mg.
- Celelalte componente sunt: clorură de calciu hexahidrat, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru și stearat de magneziu.

Prezentare:
30 comprimate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Prenessaneo 5 mg 30 comprimate Krka(perindopril arginină) , contine substanța activă:perindopril..
Substanța activă: Perindopril

Prenessaneo, 5 mg, 30 comprimate, Krka [3838989752071]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Prenessaneo, 5 mg, 30 comprimate, Krka pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  18-04-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului KRKA

Vezi Politica de confidentialitate date personale