Risperidona Teva, 50 mg pulbere si solvent pentru suspensie injectabila cu eliberare prelungita, 1 pachet x 1 doza, Teva

risperidonă

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: TEVA PHARMACEUTICALS

Data expirarii: 30-06-2025

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

448,10 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Risperidona Teva, 50 mg pulbere si solvent pentru suspensie injectabila cu eliberare prelungita, 1 pachet x 1 doza, Teva

Indicatii:
Risperidonă Teva face parte dintr-o clasă de medicamente denumite „antipsihotice”.
Risperidonă Teva este utilizat pentru tratamentul de întreţinere al schizofreniei, boală în care este posibil să vedeţi, să auziţi sau să simţiţi lucruri care nu există în realitate, să credeţi lucruri care nu sunt adevărate sau să vă simţiţi neobişnuit de suspicios sau confuz.
Risperidonă Teva este destinat pacienţilor care sunt trataţi în mod curent cu medicamente antipsihotice cu administrare orală (de exemplu comprimate, capsule).
Risperidonă Teva poate ajuta la ameliorarea simptomelor bolii dumneavoastră şi poate împiedica revenirea acestora.

Contraindicatii:
Nu trebuie să vi se administreze Risperidonă Teva:
- dacă sunteţi alergic la risperidonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Inainte să vi se administreze Risperidonă Teva, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament. Medicul dumneavoastră va decide dacă îl puteţi utiliza.
● La nou-născuţii ale căror mame au utilizat Risperidonă Teva în ultimul trimestru de sarcină (ultimele trei luni de sarcină) pot apărea următoarele simptome : tremurături, rigiditate musculară şi/sau slăbiciune, somnolenţă, agitaţie, probleme de respiraţie şi dificultăţi de alimentare. În cazul în care copilul dumneavoastră dezvoltă oricare dintre aceste simptome, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
● Risperidonă Teva poate creşte valorile din sânge ale unui hormon denumit „prolactină” care poate influenţa fertilitatea (vezi Reacţii adverse posibile).

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
În timpul tratamentului cu Risperidonă Teva pot apărea ameţeli, oboseală şi tulburări ale vederii. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje sau unelte fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Risperidonă Teva se administrează sub formă de injecție intramusculară în braţ sau în fesă, la fiecare două săptămâni, de un cadru medical calificat. Injecţiile trebuie efectuate alternativ în partea dreaptă şi cea stângă a corpului şi nu trebuie administrate intravenos.

Doza recomandată este următoarea:
Adulţi:
Doza iniţială
Dacă doza zilnică de risperidonă orală (de exemplu, comprimate) a fost de 4 mg sau mai puțin înultimele două săptămâni, doza dumneavoastră inițială trebuie să fie de 25 mg de Risperidonă Teva.
Dacă doza zilnică de risperidonă orală (de exemplu, comprimate) a fost de peste 4 mg în ultimele două săptămâni, vi se pot administra 37,5 mg de Risperidonă Teva ca doză inițială.
Dacă în prezent sunteţi tratat(ă) cu alte antipsihotice orale decât risperidona, doza dumneavoastră inițială de Risperidonă Teva va depinde de tratamentul dumneavoastră curent. Medicul dumneavoastră va alege dintre dozele de Risperidonă Teva 25 mg sau 37,5 mg.

Medicul dumneavoastră va decide care este doza de Risperidonă Teva potrivită pentru dumneavoastră.

Doza de întreţinere
• Doza uzuală este de 25 mg la fiecare două săptămâni, administrată sub formă de injecţie.
• Poate fi necesară o doză mai mare, de 37,5 mg sau de 50 mg. Medicul dumneavoastră va decide care este doza de Risperidonă Teva potrivită pentru dumneavoastră.
• Medicul dumneavoastră vă poate prescrie risperidonă orală pentru primele trei săptămâni ulterioare primei injecţii.

Dacă aveţi întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Utilizarea la copii şi adolescenţi:
Risperidonă Teva nu este destinată persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

Compozitie:
- Substanţa activă este risperidona.
- Fiecare Risperidonă Teva pulbere și solvent pentru suspensie injectabilă cu eliberare prelungită conţine risperidonă 25 mg, 37,5 mg sau 50 mg
- Celelalte componente sunt:
Pulbere pentru suspensie injectabilă poli(D,L-lactid-co-glicolidă)
Solvent (soluţie) Polisorbat 20, carmeloză sodică, hidrogenofosfat disodic dihidrat, acid citric, clorură de sodiu, hidroxid de sodiu, apă pentru preparate injectabile

Prezentare:
1 pachet x 1 doza

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Risperidona Teva, 50 mg pulbere si solvent pentru suspensie injectabila cu eliberare prelungita, 1 pachet x 1 doza, Teva

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Risperidona Teva, 50 mg pulbere si solvent pentru suspensie injectabila cu eliberare prelungita, 1 pachet x 1 doza, Teva pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  13-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului TEVA PHARMACEUTICALS

Vezi Politica de confidentialitate date personale