Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Stilnox, 10 mg, 14 comprimate filmate, Sanofi

zolpidem tartrat

Brand: SANOFI

Data expirarii: 30-03-2026

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

7,23 LEI
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Stilnox, 10 mg, 14 comprimate filmate, Sanofi

Indicatii:
Stilnox este un medicament pentru somn (hipnotic) care acţionează asupra creierului, pentru a produce somnolenţă.
El poate fi utilizat la adulţi pentru tratamentul de scurtă durată al insomniei, atunci când aceasta este invalidantă sau determină o suferință severă.

Contraindicatii:
Nu luaţi Stilnox:
- dacă sunteţi alergic la zolpidem sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Stilnox, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Stilnox nu trebuie utilizat în timpul sarcinii.
Dacă, din motive medicale de urgenţă, este utilizat Stilnox în ultima perioadă a sarcinii sau în timpul travaliului, nou-născutul poate prezenta simptome datorate acţiunii medicamentului, cum sunt scăderea temperaturii corpului, slăbiciunea musculară şi deprimarea respiratorie moderată. Dacă la sfârşitul perioadei de sarcină aţi luat Stilnox în asociere cu alte medicamente deprimante ale sistemului nervos central, poate să apară deprimare respiratorie severă la nou-născut.
De asemenea, dacă aţi luat timp îndelungat, înainte de naştere, medicamente pentru somn, nou-născutul poate prezenta simptome de sevraj, din cauza dependenţei fizice.
Dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, adresaţi-vă cât mai curând posibil medicului dumneavoastră, pentru recomandări în ceea ce priveşte întreruperea tratamentului. Dacă luaţi Stilnox şi constataţi că sunteţi gravidă, adresaţi-vă cât mai curând posibil medicului dumneavoastră pentru recomandări.
Zolpidemul se regăseşte în cantităţi mici în laptele matern. De aceea, femeile care alăptează nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Stilnox are influenţă majoră asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje, cum este apariţia comportamentului „şofat în timpul somnului”. În ziua următoare administrării Stilnox (similar altor medicamente hipnotice), trebuie să fiţi conştient că:
- Este posibil să vă simţiţi somnoros, toropit, ameţit sau confuz
- Este posibil să dureze mai mult să luaţi decizii rapide
- Este posibil să aveţi vedere înceţoşată sau dublă
- Este posibil să fiţi mai puţin vigilent
Se recomandă respectarea unui interval de cel puţin 8 ore între administrarea zolpidemului şi conducerea vehiculelor, folosirea utilajelor şi efectuarea de activităţi la înălţime, în scopul diminuării reacţiilor enumerate mai sus.
Nu consumaţi alcool etilic şi nu luaţi alte substanţe psihoactive în timp ce luaţi Stilnox, deoarece poate creşte reacţiile enumerate mai sus. 

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Comprimatul trebuie luat cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă), imediat înainte de culcare sau atunci când sunteţi în pat.
Doza recomandată:
Doza recomandată pentru 24 ore este de 10 mg Stilnox. La anumiţi pacienţi, poate fi prescrisă o doză mai mică. Stilnox trebuie luat:
- în priză unică,
- imediat înainte de culcare.
După ce luaţi acest medicament, asiguraţi-vă că respectaţi un interval de cel puţin 8 ore înainte de a efectua activităţi care necesită vigilenţă.
Nu depăşiţi doza de 10 mg în 24 ore.

Compozitie:
- Substanţa activă este zolpidemul tartrat. Fiecare comprimat filmat conţine zolpidem tartrat 10 mg.
- Celelalte componente sunt: Nucleu: lactoză monohidrat (vezi punctul 2, „Stilnox conţine lactoză monohidrat”), celuloză
microcristalină, amidonglicolat de sodiu (tip A), hipromeloză, stearat de magneziu. Film: hipromeloză, dioxid de titan (E171), macrogol 400.

Prezentare:
14 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Stilnox 10 mg 14 comprimate filmate Sanofi(zolpidem tartrat) face parte din grupa medicament:hipnotice si sedative , contine substanța activă:zolpidem..
Grupa medicament: Hipnotice si sedative
Substanța activă: Zolpidem

Stilnox, 10 mg, 14 comprimate filmate, Sanofi

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Stilnox, 10 mg, 14 comprimate filmate, Sanofi pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  01-03-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului SANOFI

Vezi Politica de confidentialitate date personale