Tobi solutie pentru inhalare, 300 mg/5ml, 56 fiole, Novartis

Tobramicină

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: NOVARTIS

Data expirarii: 01-05-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

3877,24 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Tobi solutie pentru inhalare, 300 mg/5ml, 56 fiole, Novartis

Indicatii:
Tobi conţine tobramicină. Acesta este un antibiotic aminoglicozidic.

Tobi este utilizat la pacienţii cu vârsta de şase ani şi peste această vârstă, cu fibroză chistică, pentru tratarea infecţiilor de la nivelul plămânilor cauzate de o bacterie numită Pseudomonas aeruginosa.

Tobi luptă împotriva infecţiei cauzate de bacteriile Pseudomonas de la nivelul plămânilor şi ajută la ameliorarea respiraţiei dumneavoastră.

Când inhalaţi Tobi, antibioticul poate ajunge direct la plămâni pentru a lupta împotriva bacteriilor care cauzează infecţia. Pentru cele mai bune rezultate ale acestui medicament, luaţi-l conform recomandărilor din acest prospect.

Ce este Pseudomonas aeruginosa?
Pseudomonas aeruginosa este o bacterie obişnuită care infectează aproape toţi pacienţii cu fibroză chistică (FC) la un moment dat, în cursul vieţii lor. Unele persoane sunt infectate mai târziu în cursul vieţii, iar altele când sunt foarte tinere.

Pseudomonas este una din cele mai importante bacterii pentru cei cu FC. Dacă infecţia nu este controlată corespunzător, va continua să afecteze plămânii provocând şi alte tulburări de respiraţie.

Tobi omoară bacteriile Pseudomonas care provoacă infecţii pulmonare. Această infecţie poate fi controlată cu succes mai ales în cazurile în care este tratată la început.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Tobi:
- dacă sunteţi alergic la tobramicină, la oricare tip de antibiotic aminoglicozidic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Tobi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu se cunoaşte dacă inhalarea acestui medicament când sunteţi gravidă conduce la efecte adverse.
Când sunt administrate injectabil, tobramicina şi alte antibiotice aminoglicozidice pot avea efecte negative asupra fătului, cum ar fi surditate.

Dacă alăptaţi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Tobi nu vă afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cât medicament trebuie să luați și cât de des trebuie luat:
- Dozele recomandate sunt aceleaşi pentru toţi pacienţii cu vârsta peste 6 ani.
- Folosiţi două fiole pe zi timp de 28 de zile. Inhalaţi întreg conţinutul unei fiole de dimineaţă şi al altei fiole seara. Trebuie să fie o pauză de 12 ore între cele două doze.
- Trebuie să lăsați o pauză de cel puțin 6 ore între două doze de Tobi.
- După ce v-ați administrat tratamentul timp de 28 zile, veţi face o pauză de 28 de zile până la următorul tratament cu TOBI.
- Este important să luaţi medicamentul de două ori pe zi timp de 28 de zile şi apoi să continuați ciclurile 28 zile de tratament - 28 de zile pauză.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Compozitie:
- Substanţa activă este tobramicina, o fiolă conţine 300 mg tobramicină pentru o singură doză
- Celelalte componente sunt: clorură de sodiu, apă pentru preparate injectabile, acid sulfuric şi hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului).

Prezentare:
56 fiole

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Tobi solutie pentru inhalare 300 mg/5ml 56 fiole Novartis(Tobramicină) face parte din grupa medicament:antibiotice- aminogicozide , contine substanța activă:tobramicina..
Substanța activă: Tobramicina

Tobi solutie pentru inhalare, 300 mg/5ml, 56 fiole, Novartis

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Tobi solutie pentru inhalare, 300 mg/5ml, 56 fiole, Novartis pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  02-05-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului NOVARTIS

Vezi Politica de confidentialitate date personale