Topilex, 100 mg, 30 comprimate filmate, Lannacher

Topiramat

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: LANNACHER

Data expirarii: 30-09-2024

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

37,56 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Topilex, 100 mg, 30 comprimate filmate, Lannacher

Indicatii:
Topilex aparţine unui grup de substanţe numite ”medicamente antiepileptice”. 
- singur pentru a trata convulsiile la adulţi şi la copii cu vârsta de peste 6 ani;
- împreună cu alte medicamente pentru a trata convulsiile la adulţi şi la copii cu vârsta de peste 2 ani;
- pentru a preveni durerile de cap de tip migrenă la adulţi.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Topilex:
- dacă sunteţi alergic la topiramat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. 

Precautii:
Inainte să utilizaţi Topilex, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Sarcina:
Prevenirea durerilor de cap de tip migrenă:
Topilex poate afecta copilul nenăscut. Nu utilizați Topilex dacă sunteți gravidă. Dacă sunteți femeie cu potențial fertil, nu utilizați Topilex pentru prevenirea durerilor de cap de tip migrenă decât dacă utilizați o metodă contraceptivă eficace. Discutați cu medicul dumneavoastră despre metoda contraceptivă cea mai potrivită pentru dumneavoastră și dacă puteți utiliza Topilex. Înainte de a începe tratamentul cu Topilex este indicat să efectuați un test de sarcină.
Tratamentul epilepsiei:
Dacă sunteţi femeie cu potențial fertil discutați cu medicul dumeavoastră despre alte posibile tratamente în loc de Topilex. Dacă medicul dumneavoastră decide că puteți urma tratamentul cu Topilex ,utilizați o metodă contraceptivă eficace.
Discutați cu medicul dumneavoastră despre metoda contraceptivă cea mai potrivită pentru dumneavoastră pe durata tratamentului cu Topilex. Înainte de a începe tratamentul cu Topilex este indicat să efectuați un test de sarcină.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă intenționați să rămâneți gravidă.
Similar altor medicamente antiepileptice, există un risc de a afecta copilul nenăscut dacă Topilex este folosit în timpul sarcinii. Asiguraţi-vă că ştiţi foarte bine riscurile şi beneficiile utilizării Topilex pentru tratamentul epilepsiei în timpul sarcinii.
- Dacă utilizați Topilex pe durata sarcinii, copilul dumneavoastră este expus unui risc mai mare de a prezenta malformații la naștere, în special „buză de iepure” (despicătură a buzei superioare), ”gură de lup” (despicătură a cerului gurii). Nou-născuții băieți pot deasemenea să manifeste o malformație a penisului (hipospadias). Aceste defecte pot să se dezvolte din stadiile incipiente ale sarcinii, chiar și înainte de a vi se confirma sarcina.
- Dacă utilizați Topilex pe durata sarcinii, copilul dumneavoastră poate fi mai mic la naștere.
Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți întrebări legate de acest risc pe durata sarcinii.
- Sunt și alte opțiuni de tratament pentru afecțiunea dumneavoastră care au un risc diminuat de malformații la naștere.
- Dacă utilizați Topilex adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă rămâneți gravidă.
Dumneavoastră și medicul dumneavoastră veți decide dacă veți continua tratamentul cu Topilex pe durata sarcinii.
Alăptarea:
Substanța activă din Topilex (topiramat) trece în laptele matern. La sugari sau mamele aflate în tratament cu Topilex au fost observate efecte care includ diaree, senzație de somnolență, senzație de iritabilitate și o reducere a creșterii în greutate. Prin urmare, medicul dumneavoastră va discuta cu dumneavoastră dacă întrerupeți fie alăptarea, fie tratamentul cu Topilex. Medicul dumeavoastră va ține cont de importanţa tratamentului cu acest medicament pentru dumneavoastră și de riscul pentru copil.
Mamele care alăptează în timp ce iau Topilex trebuie să spună medicului cât mai curând posibil dacă observă manifestări neobişnuite la copil.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
În timpul tratamentului cu Topilex pot să apară ameţeli, oboseală şi probleme de vedere. Nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi utilaje fără să discutaţi iniţial cu medicul dumneavoastră.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
- Medicul dumneavoastră vă va prescrie de obicei pentru început o doză mică de Topilex şi treptat va creşte cantitatea până se ajunge la doza cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
- Comprimatele de Topilex trebuie înghiţite întregi. Evitaţi mestecarea comprimatelor pentru că s-ar putea să lase un gust amar.
- Topilex poate fi luat înainte, în timpul sau după masă. Consumaţi multe lichide pe timpul zilei pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi în timp ce luaţi Topilex.

Compozitie:
- Substanţa activă este topiramat. Fiecare comprimat filmat de Topilex conţine topiramat 25, 50, 100, 200 mgoxid galben de fer (E 172), oxid roşu de fer (E172)).

Prezentare:
30 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Topilex, 100 mg, 30 comprimate filmate, Lannacher

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Topilex, 100 mg, 30 comprimate filmate, Lannacher pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  13-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului LANNACHER

Vezi Politica de confidentialitate date personale