Bydureon, 2 mg pulbere și solvent pentru suspensie injectabilă cu eliberare prelungită, 4 dispozitive, AstraZeneca

exenatidă

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: ASTRAZENECA

Cod produs: 5000456033084

Data expirarii: 31-12-2024

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

467,54 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Bydureon, 2 mg pulbere și solvent pentru suspensie injectabilă cu eliberare prelungită, 4 dispozitive, AstraZeneca [5000456033084]

Indicatii:
Bydureon conține substanța activă exenatidă. Este un medicament injectabil utilizat pentru a îmbunătăți controlul glicemiei la adulți cu diabet zaharat tip 2.

Acest medicament se utilizează în asociere cu alte medicamente antidiabetice: metformin, derivați de sulfoniluree, tiazolidindione, inhibitori SGLT2 și/sau insulină cu acțiune prelungită. Medicul dumneavoastră v-a prescris acest medicament ca medicament suplimentar care să ajute la controlul glicemiei. Continuați să urmați planul dumneavoastră de alimentație și exerciții fizice.

Aveți diabet zaharat din cauză că organismul dumneavoastră nu produce suficientă insulină pentru a controla nivelul zahărului din sânge sau pentru că organismul dumneavoastră nu poate să utilizeze insulina în mod corespunzător. Acest medicament ajută organismul dumneavoastră să crească producția de insulină când nivelul de zahăr din sânge este crescut.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Bydureon:
- Dacă sunteți alergic la exenatidă sau oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Bydureon, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
Nu se știe dacă acest medicament poate să dăuneze copilului nenăscut încă, prin urmare nu trebuie utilizat în sarcină și cu cel puțin trei luni înainte de o sarcină planificată.

Nu se știe dacă exenatida trece în lapte. Nu trebuie să utilizați acest medicament dacă alăptați.

Dacă sunteți gravidă, alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Dacă puteți rămâne gravidă în timpul tratamentului cu acest medicament, trebuie să utilizați metode contraceptive.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Dacă utilizaţi Bydureon în asociere cu o sulfoniluree, poate s ă apară scăderea zahărului din sânge (hipoglicemie). Hipoglicemia poate reduce capacitatea de concentrare.V ă rugăm s ă aveţi în vedere acestă problemă posibilă în toate situaţiile în care v-aţi putea expune riscului pe dumneavoastră sau pe alţii (de exemplu: conducând maşina sau lucrând cu un utilaj).

Mod de administrare:
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta de diabet. Trebuie să verificați cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta de diabet dacă nu sunteți sigur.

Trebuie să injectați acest medicament o dată pe săptămână, în orice moment al zilei, indiferent de orarul meselor.
Trebuie să injectați acest medicament în piele (injecție subcutanată), în zona stomacului (abdomen), în porțiunea superioară a piciorului (coapsă) sau în partea superioară posterioară a brațului. Nu injectați în venă sau mușchi.

În fiecare săptămână puteți utiliza aceeași zonă a corpului, asigurați-vă că alegeți un loc diferit pentru injecție în zona respectivă.

Nu amestecați niciodată insulina cu Bydureon în aceași injecție. Dacă este nevoie să vă administrați ambele tratamente în același timp, utilizați două injecții separate. Puteți să le administrați pe ambele în aceeași zonă (de exemplu, la nivelul abdomenului), dar nu trebuie să faceți injecțiile una în apropierea celeilalte.
Controlați valorile zahărului din sânge cu regularitate, este important în mod deosebit dacă utilizați o sulfoniluree.

Medicul sau asistenta dumneavoastră trebuie să vă înveţe cum să vă injectaţi Bydureon  înainte de a-l utiliza prima oară.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Compozitie:
- Substanța activă este exenatidă. Fiecare flacon conține exenatidă 2 mg.
- Celelate ingrediente sunt:
- În pulbere: poli D,L lactid co-glicolidă și zaharoză.
- În solvent: carmeloză de sodiu, clorură de sodiu, polisorbat 20, fosfat dihidrogenat de sodiu, monohidrat, fosfat disodic heptahidrat și apă pentru preparate injectabile.

Prezentare:
4 dispozitive cu doză unică

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Bydureon 2 mg pulbere și solvent pentru suspensie injectabilă cu eliberare prelungită 4 dispozitive AstraZeneca(exenatidă) face parte din grupa medicament:analogi ai peptidei 1 asemanatoare glucagonului (glp-1) , contine substanța activă:exenatida..

Bydureon, 2 mg pulbere și solvent pentru suspensie injectabilă cu eliberare prelungită, 4 dispozitive, AstraZeneca [5000456033084]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Bydureon, 2 mg pulbere și solvent pentru suspensie injectabilă cu eliberare prelungită, 4 dispozitive, AstraZeneca pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  19-07-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului ASTRAZENECA

Vezi Politica de confidentialitate date personale