Ziua 6: Mic Dejun Fara Gluten Clatite cu crema proteica de cocos, pepene rosu si menta (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

Ziua 6: Mic Dejun Fara Gluten Clatite cu crema proteica de cocos, pepene rosu si menta 

Timp de preparare: 40 de min + 20 de min lasat la odihnit aluatul

Porții: 10

Macros/bucata: 95 kcal / 13 C/ 3 F/ 3 P

Ingrediente:
150 g faina fara gluten
50 g green sugar 1:1
Un praf de sare
3 oua
230 ml bautura vegetala de soia neindulcita
5 g pasta pura de vanilie
15 ml ulei de fistic (se poate folosi orice tip de ulei)

Cum procedăm:

  1. Intr-un bol punem faina fara gluten, green sugarul si un praf de sare si amestecam.
  2. Spargem ouale intr-un alt bol si turnam bautura vegetala de soia. 
  3. Punem pasta de vanilie si uleiul de fistic si omogenizam.
  4. Turnam compozitia umeda peste cea uscata amestecand cu un tel. (Cred ca ar fi fost mai bine sa fac invers, ca sa nu se formeze cocoloase 😅)
  5. Amestecam pana la omogenizare si lasam compozitia sa se odihneasca cam 20 de minute.
  6. Incalzim tigaia la foc mediu si o ungem cu un spray de ulei de rapita.
  7. Cand s-a incins bine, adaugam cate 1/4 de cana de compozitie si incercam sa o intindem cat putem.
  8. Lasam clatita 2-3 minute sa se faca pe o parte si apoi o intoarcem. O mai lasam 2 minute si gata!
  9. Repetam pana terminam compozitia (mie mi-au iesit 10 clatite)
  10. Clatitele acum abia asteapta sa fie decorate cu umplutura preferata.
  11. Eu am ales o umplutura delicioasa, proteica si racoritoare si super usor de facut: am taiat 85 g de pepene in bucatele mici si le-am luat din umiditatea in exces tinandu-le 10 minute intre prosoape de hartie.
  12. Apoi le-am adaugat in 200 g de iaurt proteic cu cocos si am mai pus putina menta tocata. Amestecam bine si umplutura e gata!
  13. Asa am savurat 2 clatite fara gluten umplute cu crema proteica de cocos, pepene si menta proaspete, decorate cu 10 g de Crema de Cocos fara zahar * Un deliciu! 😍

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 18-08-2023

Produse fara gluten Ziua 6: Mic Dejun Fara Gluten Clatite cu crema proteica de cocos, pepene rosu si menta

Non-farma (15)

Vezi Politica de confidentialitate date personale