Coleatez, 10 mg/20 mg, 30 comprimate filmate, Sandoz

ezetimib şi atorvastatină

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: SANDOZ

Data expirarii: 30-10-2024

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

76,99 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Coleatez, 10 mg/20 mg, 30 comprimate filmate, Sandoz

Indicatii:
COLEATEZ este un medicament utilizat pentru scăderea valorilor crescute ale colesterolului.
COLEATEZ conține ezetimib și atorvastatină.

COLEATEZ este utilizat la adulți pentru scăderea valorilor colesterolului total din sânge, colesterolul „rău” (LDL colesterol) și a substanțelor grase numite trigliceride. În plus, COLEATEZ crește valorile colesterolului „bun” (HDL colesterol).

COLEATEZ acționează prin două moduri pentru a reduce valorile colesterolului dumneavoastră.
Reduce atât cantitatea de colesterol absorbit la nivelul tractului digestiv, cât și pe cea de colesterol sintetizată de corpul dumneavoastră.

Colesterolul este una din substanțele grase care se găsesc în circulaţia sanguină. Colesterolul total este compus în principal din LDL și HDL colesterol.

LDL-colesterolul este adesea numit colesterol „rău”, deoarece se poate depune la nivelul pereților arterelor dumneavoastră, formând plăci. În cele din urmă, formarea acestor plăci poate duce la îngustarea arterelor. Această îngustare poate încetini sau bloca circulaţia sângelui către organele vitale, cum sunt inima și creierul. Această blocare a circulaţiei sângelui poate duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

HDL-colesterolul este adesea numit colesterol „bun”, deoarece împiedică depunerea colesterolului rău la nivelul arterelor și protejează împotriva bolii cardiace.

Trigliceridele sunt o altă formă de grăsime din sângele dumneavoastră, care vă poate crește riscul pentru boală cardiacă.

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie COLEATEZ dacă luaţi deja atorvastatină şi ezetimib în aceleaşi doze, ca terapie de substituție, pe lângă regimul alimentar pentru scăderea colesterolului dacă aveți:
- o valoare mare de colesterol în sânge (hipercolesterolemie primară heterozigotă și homozigotă, familială și non-familială) sau niveluri crescute de grăsimi din sânge (hiperlipidemie mixtă)
COLEATEZ nu vă ajută să scădeţi în greutate.

Contraindicatii:
Nu luaţi COLEATEZ:
- dacă sunteţi alergic la atorvastatină, ezetimib sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi COLEATEZ, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Nu luați COLEATEZ dacă sunteți gravidă, intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă.
Nu luați COLEATEZ dacă este posibil să rămâneți gravidă, decât dacă folosiți măsuri contraceptive eficace. Dacă rămâneți gravidă în timp ce luați COLEATEZ, opriți medicamentul imediat și adresați-vă medicului dumneavoastră.
Nu luați COLEATEZ dacă alăptați.
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nu este de așteptat ca COLEATEZ să vă afecteze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare că unele persoane pot avea amețeli după ce utilizează COLEATEZ. Dacă vă simţiţi ameţit după ce luaţi acest medicament, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Mod de administrare:
Luați întodeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă va stabili doza adecvată, în funcție de tratamentul dumneavoastră actual și de starea dumneavoastră de risc. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

- Înainte de a începe tratamentul cu COLEATEZ, trebuie să urmați un regim alimentar de scădere a colesterolului.
- Trebuie să continuați acest regim alimentar de scădere a colesterolului în timp ce luați COLEATEZ.

Cât de mult să luați:
Doza recomandată este de un comprimat COLEATEZ pe cale orală o dată pe zi de preferat întotdeauna în același moment al zilei. Comprimatul trebuie înghiţit cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu un pahar cu apă).

Când să luați:
Luați COLEATEZ la orice moment al zilei. Puteți să îl luați cu sau fără alimente.
Dacă medicul dumneavoastră v-a prescris COLEATEZ o dată cu colestiramina sau alți chelatori ai acizilor biliari (medicamente care scad colesterolul), trebuie să luați COLEATEZ cu cel puțin 2 ore înainte sau 4 ore după ce luați chelatorii acizilor biliari.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Compozitie:
COLEATEZ 10 mg/ 10 mg: fiecare comprimat filmat conține ezetimib 10 mg și atorvastatină 10 mg (sub formă de atorvastatină calcică trihidrat).
COLEATEZ 10 mg/ 20 mg: fiecare comprimat filmat conține ezetimib 10 mg și atorvastatină 20 mg (sub formă de atorvastatină calcică trihidrat).
COLEATEZ 10 mg/ 40 mg: fiecare comprimat filmat conține ezetimib 10 mg și atorvastatină 40 mg (sub formă de atorvastatină calcică trihidrat).
COLEATEZ 10 mg/ 80 mg: fiecare comprimat filmat conține 10 mg ezetimib 10 mg și atorvastatină 80 mg (sub formă de atorvastatină calcică trihidrat).
- Celelalte componente sunt:
Nucleul comprimatului:
celuloză microcristalină 101 (E 460), manitol (E 421), carbonat de calciu (E 170), croscameloză sodică (E 468), hidroxipropilceluloză (E 463), polisorbat 80 (E 433), oxid galben de fer (E 172), stearat de magneziu (E 470b), povidonă K29/32 (E 1201), laurilsulfat de sodiu (E 487).
Filmul comprimatului
COLEATEZ 10 mg/10 mg, 10 mg/20 mg, 10 mg/40 mg - Opadry White OY-L-28900 constând în:
Lactoză monohidrat
Hipromeloză 2910 (E 464)
Dioxid de titan (E 171)
Macrogol 4000 (E 1521)
COLEATEZ 10 mg/80 mg - DrCoat FCU constând în:
Hipromeloză 2910
Dioxid de titan (E 171)
Talc (E 553b)
Macrogol 400
Oxid galben de fer (E 172)

Prezentare:
30 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Coleatez 10 mg/20 mg 30 comprimate filmate Sandoz(ezetimib şi atorvastatină) face parte din grupa medicament:hipolipemiante- statine, hipolipemiante inhibitoare selective ale absorbtiei colesterolului si a sterolilor vegetali inruditi , contine substanța activă:ezetimib..

Coleatez, 10 mg/20 mg, 30 comprimate filmate, Sandoz

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Coleatez, 10 mg/20 mg, 30 comprimate filmate, Sandoz pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  15-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului SANDOZ

Vezi Politica de confidentialitate date personale