Cortair, 0,5 mg/ml suspensie pentru nebulizator, 20 fiole unidoza, Unifarm

budesonidă

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: CN UNIFARM

Data expirarii: 01-02-2025

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

51,44 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Cortair, 0,5 mg/ml suspensie pentru nebulizator, 20 fiole unidoza, Unifarm

Indicatii:
CORTAIR este inclus în grupul de medicamente care conțin substanța activă a budesonidei, numită glucocorticosteroizi și utilizat pentru a reduce inflamația.
Astmul dumneavoastră este cauzat de inflamația tractului respirator. CORTAIR este utilizat pentru ameliorarea inflamației în toate stadiile astmului, pentru a extinde tractul respirator, pentru a controla simptomele bolii și pentru a reduce nevoia de steroizi orali (medicamente salvatoare utilizate și în tratamentul astmului). Utilizarea în monoterapie în boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) nu este recomandată. CORTAIR este, de asemenea, utilizat pentru tratarea crupului, o infecție a tractului respirator superior cauzată de viruși, care apare rapid la sugari și copii, necesitând spitalizare.

CORTAIR este oferit pentru utilizare în ambalaje care conţin 20 de fiole. Fiecare fiolă conține 2 ml de suspensie alb-albicioasă. Fiecare fiolă este de unică folosință.
CORTAIR este pentru respiraţie cu ajutorul nebulizatorului (dispozitiv de inhalare). Când respirați prin partea bucală sau pe mască facială, medicamentul va ajunge la plămâni o
dată cu respirația.

Ar trebui să fie utilizat în mod regulat, așa cum este prescris de medic. Cu toate acestea, CORTAIR nu ameliorează criza dumneavoastră de astm acut.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi CORTAIR:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la budesonidă sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Precautii:
Înainte să utilizaţi CORTAIR, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

Sarcina şi alăptarea:
Sarcină:
Consultați medicul sau farmacistul înainte de a utiliza medicamentul.
Dacă sunteţi însărcinată, trebuie să fiţi întotdeauna foarte atentă la consumul de medicamente. 
Nu există dovezi că CORTAIR este dăunător pentru mamă sau copil atunci când este utilizat la femeile însărcinate. Cu toate acestea, dacă rămâneți gravidă în timp ce utilizați CORTAIR, nu încetați să utilizați CORTAIR, dar trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră cât mai curând posibil.
Dacă aflaţi că sunteți gravidă în timpul tratamentului, consultați imediat medicul sau farmacistul.
Alăptarea:
Consultați medicul sau farmacistul înainte de a utiliza medicamentul.
Budesonida trece în laptele matern. Cu toate acestea, nu se așteaptă ca dozele terapeutice ale CORTAIR să aibă vreun efect asupra copilului alăptat. CORTAIR poate fi folosit în perioada de alăptare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
CORTAIR nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și de a utiliza utilaje.

Mod de administrare:
În special, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați oricare dintre următoarele medicamente:

Medicamente cu steroizi (utilizate în multe boli care sunt destinate a fi luate pentru un răspuns rapid, inclusiv atac de astm și tratament)
Medicamente pentru tratarea infecţiilor fungice (cum sunt itraconazolul şi ketoconazolul)
Inhibitorii de protează HIV (cum ar fi ritonavir sau produse care conțin cobicistat, medicamente utilizate în tratamentul SIDA)
Vă rugăm să informați medicul sau farmacistul dacă utilizați sau ați utilizat recent orice medicament cu sau fără prescripție medicală.

3. Cum se utilizează CORTAIR?
Instrucțiuni de utilizare adecvată și frecvența dozelor/administrării:
Doza de CORTAIR variază în funcție de starea pacientului. Urmați cu atenție recomandările medicului dumneavoastră. Aceste recomandări pot diferi de informațiile din acest prospect.

Utilizați CORTAIR exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta. 
Dacă nu sunteți sigur, întrebați cum să-l utilizați. CORTAIR poate fi utilizat numai într-un nebulizator. Înainte de a începe să utilizați acest medicament, asigurați-vă că știți cum să utilizați nebulizatorul.

Nu toate nebulizatoarele sunt potrivite pentru utilizarea CORTAIR. CORTAIR nu trebuie utilizat în nebulizatoarele cu ultrasunete.
Înainte de a utiliza CORTAIR pentru prima dată, trebuie să citiți „PROSPECTUL” și să urmați cu atenție instrucțiunile.

Reţineţi: După fiecare doză, trebuie să vă clătiți gura cu apă. Dacă utilizați mască facială, spălați-vă pe faţă după fiecare doză.

Tratamentul astmului:
Doza inițială recomandată:
Copii de peste 6 luni: Doza zilnică totală este de 0,25-0,5 mg. Dacă copilul dumneavoastră utilizează cortizon, poate fi administrată o doză inițială mai mare. După un timp, medicul dumneavoastră poate regla doza. În doze unice, se pot administra doze de până la 1 mg pe zi.

Adulți și vârstnici: Doza zilnică totală este de 1-2 mg. După un timp, medicul dumneavoastră poate regla doza. În doze unice, se pot administra doze de până la 1 mg pe zi.
Medicul dumneavoastră poate reduce doza după ameliorarea simptomelor.

Tratamentul de întreținere:
Copii cu vârsta de peste 6 luni: Doza zilnică totală este de 0,25-2 mg.
Adulți și vârstnici: Doza zilnică totală este de 0,5-4 mg. Doza poate fi crescută în cazuri foarte severe.

Tratamentul crupului:
Doza zilnică recomandată este de 2 mg pentru sugari și copii. Aceasta poate fi administrată în doză unică sau se poate administra câte 1 mg urmat de încă 1 mg 30 de minute mai târziu.

După ce începeți să utilizați CORTAIR, vă puteți simți mai bine din prima zi. Cu toate acestea, poate dura 2-4 săptămâni pentru a obține eficienţă completă. Chiar dacă vă simțiți mai bine, nu încetați să luați dozele de CORTAIR.

În cazul în care încă utilizați comprimate de „cortizon” și vi se prescrie CORTAIR, medicul dumneavoastră vă poate reduce treptat doza de comprimat (pentru câteva săptămâni sau luni). 
Este posibil să fie nevoie chiar să încetați să luați comprimate.

Notă: Dacă tratamentul dumneavoastră s-a schimbat de la comprimat de „cortizon” la CORTAIR, temporar, simptomele dumneavoastră precum scurgerile nazale, erupțiile cutanate, dureri musculare și articulare pot reveni. Dacă oricare dintre aceste simptome vă deranjează sau dacă aveți dureri de cap, oboseală, greață sau vărsături, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

Calea și metoda de administrare:
1. Înainte de utilizare, asigurați-vă că substanță activă este dispersată în lichid, cu o agitare ușoară a conținutului unității de doză unică.
2. Țineți unitatea de doză unică în poziție verticală și deschideţi rotind partea superioară.
3. Așezați capătul deschis al unității în rezervorul nebulizatorului și strângeți ușor.

Fiola cu doză unică este marcată cu o linie. Această linie arată un volum de 1 ml când fiola este ținută cu susul în jos.

Dacă trebuie utilizat doar 1 ml, goliți conținutul până la linia de marcare a lichidului.
Păstrați doza unică deschisă, ferind-o de lumină. Unitatea de doză unică deschisă trebuie utilizată în decurs de 12 ore. Vă rugăm să rețineți că în cazul în care se utilizează doar 1 ml, volumul rămas nu este steril.

Înainte de a utiliza restul lichidului, asigurați-vă că substanță activă este dispersată în lichid cu o agitare ușoară a conținutului unității de doză unică.

NOTĂ:
1. După fiecare doză, clătiți-vă gura cu apă.
2. Dacă utilizați o mască facială, asigurați-vă că masca este bine așezată în timpul inhalării. 
Spălați-vă pe faţă după aplicare.

• Curăţare
Rezervorul nebulizatorului și duza sau masca facială trebuie curățate după fiecare utilizare. 
Spălați piesele cu apă fierbinte și un detergent blând, conform specificațiilor producătorului. 
Ar trebui să fie clătit bine și uscat prin conectarea rezervorului nebulizatorului la compresor.

Dacă simțiți că efectul CORTAIR este prea puternic sau prea slab, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanță activă: Fiecare fiolă conține 1 mg budesonidă ca substanță activă.
- Excipient(ţi): Edetat disodic, clorură de sodiu, Polisorbat 80, acid citric (anhidru), citrat de sodiu, apă pentru injectare

Prezentare:
20 fiole unizoza x 2 ml

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Cortair, 0,5 mg/ml suspensie pentru nebulizator, 20 fiole unidoza, Unifarm

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Cortair, 0,5 mg/ml suspensie pentru nebulizator, 20 fiole unidoza, Unifarm pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  11-07-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Vezi Politica de confidentialitate date personale