Groprinosin, 50 mg/ml sirop, 150 ml, Gedeon Richter

Inosină acedoben dimepranol

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: GEDEON RICHTER ROMANIA

Data expirarii: 30-11-2025

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

59,64 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Groprinosin, 50 mg/ml sirop, 150 ml, Gedeon Richter

Indicatii:
Groprinosin sirop conţine substanţa activă inosină acedoben dimepranol.
Poate fi utilizat pentru tratament la pacienții cu imunitate completă ca terapie antivirală convențională sau ca tratament adăugat la tratamentul chirurgical al infecțiilor cu Papilomavirusul uman (HPV), (de exemplu negi genitali), herpes labial sau genital necomplicat recurent (infecții cauzate de virusul
Herpes simplex) și infecții necomplicate cauzate de virusul Herpes zoster (de exemplu zona zoster), infecţii virale ale tractului respirator superior (de exemplu rinofaringită acută, faringită acută, laringită acută, laringo-faringită acută).
De asemenea, poate fi utilizat în tratamentul complicațiilor pojarului care afectează sistemul nervos central (panencefalită sclerozantă subacută).

Contraindicatii:
Nu luați Groprinosin sirop:
− dacă sunteți alergic la inosină acedoben dimepranol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luați Groprinosin sirop, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina și alăptarea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă,adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

De obicei, nu se recomandă utilizarea acestui medicament pe parcursul întregii perioade de sarcină șialăptare. Evaluarea raportului dintre beneficiile terapeutice așteptate și efectele adverse posibiletrebuie făcută individual, pentru fiecare pacientă în parte, iar medicul dumneavoastră va lua o decizie.
Puteți lua acest medicament numai cu recomandarea precisă a medicului dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Inosină acedoben dimepranol nu are nicio influență sau are o influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Acest medicament este destinat exclusiv administrării orale.
Doza depinde de greutatea dumneavoastră corporală şi de tipul și severitatea bolii dumneavoastră.
Doza dumneavoastră și schema de administrare vor fi stabilite de medicul dumneavoastră. Doza zilnică totală trebuie divizată în prize egale, administrate în mod regulat pe parcursul zilei.

Doza zilnică recomandată pentru adulţi, inclusiv vârstnici (cu vârsta peste 65 ani) este de 50-100 mg/kg corp, de obicei câte 4 seringi dozatoare* sirop de 3-4 ori pe zi (adică 20 ml de 3-4 ori pe zi). Nu trebuie depășită doza zilnică maximă de 4 g.

Durata tratamentului depinde de răspunsul dumneavoastră la tratament. De obicei, utilizarea medicamentului trebuie continuată timp de 1 sau 2 zile după ameliorarea simptomelor, sau posibil chiar mai mult, în funcţie de decizia medicului dumneavoastră.

Utilizarea la copii și adolescenți:
Doza zilnică pentru copii și adolescenți este de 50 mg/kg greutate corporală (1 ml/kg greutate corporală), divizată în 3-4 prize, sau conform tabelului următor:
Greutate corporală    Doză
sub 9 kg             3-4 × jumătate din seringa dozatoare* de sirop pe zi (3-4 × 2,5 ml)
9-14 kg              3-4 × o seringă dozatoare* de sirop pe zi (3-4 × 5 ml)
14-21 kg             3-4 × o seringă dozatoare și jumătate* de sirop pe zi (3-4 × 7,5 ml)
peste 21 kg          Aceeași doză ca la adulți
* Pentru a măsura doza corectă utilizați seringa dozatoare furnizată în cutia medicamentului. Pentru a facilita administrarea, seringa este prevăzută cu o scală cu gradații cuprinse între 0,5 ml și 5 ml.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este inosină acedoben dimepranol. 1 ml sirop conţine inosină acedoben dimepranol 50 mg.
- Celelalte componente sunt: sucroză, p-Hidroxibenzoat de metil (E218), p-Hidroxibenzoat de propil (E216), hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului, E524), acid citric monohidrat (pentru ajustarea pH-ului, E330), apă purificată.

Prezentare:
150 ml

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Groprinosin, 50 mg/ml sirop, 150 ml, Gedeon Richter

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Groprinosin, 50 mg/ml sirop, 150 ml, Gedeon Richter pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  13-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului GEDEON RICHTER ROMANIA

Vezi Politica de confidentialitate date personale