Tacrolimus Sandoz, 1 mg, 50 capsule, Sandoz

tacrolimus

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: SANDOZ

Cod produs: 3838957031825

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Tacrolimus Sandoz, 1 mg, 50 capsule, Sandoz [3838957031825]

Indicatii:
Tacrolimus Sandoz aparţine unui grup de medicamente cunoscut ca imunosupresore.

După transplantul unui organ (de exemplu, ficat, rinichi, inimă), sistemul imunitar din corpul dumneavoastră va încerca să elimine noul organ. Tacrolimus Sandoz este utilizat pentru a controla răspunsul imun al corpului dumneavoastră, permiţându-i acestuia să accepte organul transplantat.
De asemenea, Tacrolimus Sandoz este utilizat deseori în asociere cu alte medicamente care suprimă sistemul imunitar.

De asemenea, puteţi primi Tacrolimus Sandoz pentru un rejet de ficat, rinichi, inimă sau alt organ sau dacă alt tratament anterior pe care l-aţi luat nu a controlat răspunsul imun după transplant.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Tacrolimus Sandoz:
- Dacă sunteţi alergic la tacrolimus sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Tacrolimus Sandoz, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea:
- Dacă sunteţi gravidă sau alăptați, credeţi că aţi putea fi gravidă sau planuiți să rămâneți gravidă, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua orice medicament.
- Tacrolimus Sandoz se excretă în laptele matern. Prin urmare, nu trebuie să alăptaţi în timp ce luaţi Tacrolimus Sandoz.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Nu conduceţi şi nu utilizaţi unelte sau utilaje dacă vă simţiţi ameţit sau somnoros, sau dacă aveţi probleme şi nu mai vedeţi clar după ce luaţi Tacrolimus Sandoz. Aceste efecte se observă mai frecvent dacă Tacrolimus Sandoz se ia împreună cu alcool etilic.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Asiguraţi-vă că primiţi acelaşi medicament de fiecare dată când primiţi reţeta pentru tacrolimus; doar medicul dumneavoastră poate decide schimbarea acestuia.
Acest medicament trebuie luat de două ori pe zi. Dacă medicamentul nu este la fel ca de obicei sau dacă instrucţiunile de administrare a dozelor au fost schimbate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru a fi siguri că aveţi medicamentul corect.

Doza iniţială pentru prevenirea rejetului organului transplantat va fi calculată de către medicul dumneavoastră, în funcţie de greutatea dumneavoastră corporală. În general, dozele iniţiale, chiar după transplant, sunt de 0,075-0,30 mg/kg şi zi, în funcţie de organul transplantat.

Dozele depind de starea dumneavoastră generală şi de ce tipuri de medicaţie imunosupresoare, alta decât tacrolimus, folosiţi. Medicul dumneavoastră vă va solicita să efectuaţi periodic teste sanguine, necesare pentru a stabili doza corectă şi pentru a modifica doza din când în când. Medicul dumneavoastră va reduce de obicei doza de Tacrolimus Sandoz odată ce starea dumneavoastră este stabilă. Medicul dumneavoastră vă va spune exact câte capsule trebuie să luaţi şi cât de des.
- Tacrolimus Sandoz se ia pe cale orală de două ori pe zi, de obicei dimineaţa şi seara. În general, trebuie să luaţi Tacrolimus Sandoz pe stomacul gol sau cu cel puţin o oră înainte de masă sau 2-3 ore după masă.
- Capsulele trebuie înghițite întregi, cu un pahar cu apă.
- Luați capsulele imediat după scoaterea acestora din blister.
- Evitaţi grapefrut-ul şi sucul de grapefrut în timp ce luaţi Tacrolimus Sandoz.
- Nu înghiţiţi desicantul conţinut în punga din aluminiu

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este tacrolimus. Fiecare capsulă conţine tacrolimus 0,5 mg, 1 mg sau 5 mg (sub formă de monohidrat).
- Celelalte componente sunt:
- Conţinutul capsulei: lactoză monohidrat, hipromeloză, croscarmeloză sodică şi stearat de magneziu.
- Capsula: 
Tacrolimus Sandoz 0,5 mg: gelatină, dioxid de titan, laurilsulfat de sodiu, laurat de sorbitan şi oxid galben de fer (E 172).
Tacrolimus Sandoz 1 mg: gelatină, dioxid de titan, laurilsulfat de sodiu, laurat de sorbitan şi oxid galben de fer (E 172), oxid roşu de fer (E 172) şi oxid negru de fer (E 172).
Tacrolimus Sandoz 5 mg: gelatină, dioxid de titan, laurilsulfat de sodiu, laurat de sorbitan şi oxid roşu de fer (E 172).

Prezentare:
50 capsule

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Tacrolimus Sandoz 1 mg 50 capsule Sandoz(tacrolimus) face parte din grupa medicament:imunosupresoare..
Grupa medicament: Imunosupresoare

Tacrolimus Sandoz, 1 mg, 50 capsule, Sandoz [3838957031825]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Tacrolimus Sandoz, 1 mg, 50 capsule, Sandoz pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  09-04-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului SANDOZ

Vezi Politica de confidentialitate date personale