Aclexa 100 mg, 30 capsule, Krka

celecoxib

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: KRKA

Cod produs: 3838989637996

Data expirarii: 31-01-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

22,34 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Aclexa 100 mg, 30 capsule, Krka [3838989637996]

Indicatii:
Aclexa este utilizat la adulţi pentru ameliorarea semnelor şi simptomelor care apar în poliartrită reumatoidă, artroză sau spondilită anchilozantă.
Aclexa aparţine unui grup de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidine (AINS) şi mai exact subgrupului de medicamente cunoscute ca inhibitori specifici (COX-2). Organismul dumneavoastră produce substanţe denumite prostaglandine, care pot determina durere şi inflamaţie.
În boli cum sunt poliartrita reumatoidă şi artroza, organismul dumneavostră produce o cantitate mai mare de prostaglandine. Aclexa acţionează prin scăderea producerii de prostaglandine şi astfel reduce durerea şi inflamaţia.

Contraindicatii:
Nu luaţi Aclexa:
- dacă sunteţi alergic la celeoxib sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Aclexa, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Aclexa nu trebuie utilizat de către femei gravide sau care pot rămâne gravide (adică femei aflate la vârstă fertilă care nu utilizează metode de contracepţie eficace) în timpul tratamentului. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Aclexa trebuie să întrerupeţi tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
Aclexa nu trebuie utilizat în timpul alaptării.
Tratamentul cu Aclexa poate face să rămâneţi mai greu gravidă. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Trebuie să cunoaşteţi felul în care reacţionaţi la Aclexa înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dacă simţiţi ameţeli sau oboseală după ce aţi luat Aclexa, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje. 

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă aveţi impresia că efectul Aclexa este prea slab sau prea puternic, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Medicul dumneavoastră vă va spune ce doză de medicament să luaţi. Este foarte important să utilizaţi cea mai mică doză care vă poate controla durerea şi să nu luaţi Aclexa o perioadă de timp mai lungă decât este necesar pentru a controla simptomele, deoarece riscul apariţiei reacţiilor adverse asociate problemelor inimii poate creşte o dată cu doza şi durata utilizării.
Capsula de Aclexa trebuie înghiţită întreagă, cu o cantitate suficientă de apă. Capsula poate fi luată în orice moment al zilei, cu sau fără alimente. Cu toate acestea este recomandabil să luaţi dozele de Aclexa în acelaşi moment al zilei.
Dacă după două săptămâni de la începerea tratamentului nu constataţi nici o ameliorare a bolii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Doza recomandată este:
Pentru artroză, doza zilnică recomandată este de 200 mg pe zi; dacă este necesar, doza poate fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg pe zi.
Doza este, de obicei:
- o capsulă de 200 mg o dată pe zi; sau
- o capsulă de 100 mg de două ori pe zi.
Pentru poliartrită reumatoidă, doza zilnică recomandată este de 200 mg pe zi; dacă este necesar, doza poate fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg pe zi.
Doza este, de obicei: o capsulă de 100 mg de două ori pe zi.
Pentru spondilită anchilozantă, doza zilnică recomandată este de 200 mg pe zi; dacă este necesar, doza poate fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg pe zi.
Doza este, de obicei:
- o capsulă de 200 mg o dată pe zi; sau
- o capsulă de 100 mg de două ori pe zi.
Probleme cu rinichii şi ficatul: asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră ştie că aveţi probleme cu rinichii sau ficatul, deoarece s-ar putea să aveţi nevoie de o doză mai mică.
Vârstnicii, în special cei cu greutatea sub 50 kg: dacă aveţi vârsta peste 65 de ani şi, în mod special, dacă aveţi greutatea sub 50 kg, poate fi necesar ca medicul dumneavostră să vă consulte periodic.
Utilizarea la copii şi adolescenţi: Aclexa este recomandat numai pentru adulţi şi nu pentru utilizarea
la copii şi adolescenţi.
Doza zilnică maximă: nu luaţi mai mult de 400 mg pe zi (4 capsule de Aclexa 100 mg sau 2 capsule de Aclexa 200 mg).

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră
sau farmacistului. 

Compozitie:
- Substanţa activă este celecoxib.
Fiecare capsulă de Aclexa 100 mg conţine celecoxib 100 mg.
Fiecare capsulă de Aclexa 200 mg conţine celecoxib 200 mg.
- Celelalte ingrediente (excipienţi) sunt:
- Aclexa 100 mg: lactoză monohidrat, povidonă K30, croscarmeloză sodică, laurilsulfat de sodiu şi stearat de magneziu (E572) în conţinutul capsulei şi gelatină şi dioxid de titan (E171) în învelişul capsulei.

- Aclexa 200 mg: lactoză monohidrat, povidonă K30, croscarmeloză sodică, laurilsulfat de sodiu şi stearat de magneziu (E572) în conţinutul capsulei şi gelatină, dioxid de titan (E171) şi oxid galben de fer (E172) în învelişul capsulei. 

Prezentare:
30 capsule

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Aclexa 100 mg 30 capsule Krka(celecoxib) face parte din grupa medicament:antiinflamatoare nesteroidiene (ains)..

Aclexa 100 mg, 30 capsule, Krka [3838989637996]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Aclexa 100 mg, 30 capsule, Krka pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  17-04-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului KRKA

Vezi Politica de confidentialitate date personale