Allergodil, 1 mg/ml spray nazal, soluţie, 10 ml, Viatris

Clorhidrat de azelastină

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: VIATRIS

Data expirarii: 30-09-2025

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

34,71 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Allergodil, 1 mg/ml spray nazal, soluţie, 10 ml, Viatris

Indicatii:
Allergodil spray nazal este un agent antialergic/antihistaminic. Acţionează prin prevenirea efectelor histaminei, pe care organismul uman o produce în cadrul reacţiilor alergice.
Allergodil spray nazal este utilizat pentru tratamentul simptomatic al rinitelor alergice sezoniere (febra fânului) şi al rinitelor alergice nesezoniere (perene).

Contraindicaţii:
Nu utilizaţi ALLERGODIL spray nazal:
- dacă sunteţi alergic la clorhidrat de azelastină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi ALLERGODIL spray nazal, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu se recomandă administrarea Allergodil spray nazal în primul trimestru de sarcină.
Deoarece nu există date suficiente privind siguranţa administrării acestui medicament în timpul alăptării, Allergodil spray nazal nu trebuie utilizat de către mamele care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
În cazuri foarte rare, după administrarea Allergodil spray nazal pot să apară oboseală, epuizare, ameţeli sau slăbiciune, simptome care pot fi provocate chiar de afecţiunea propriu-zisă. În aceste cazuri, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectată. Atenţie deosebită trebuie acordată faptului că alcoolul poate intensifica acest efect.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna Aciclovir Slavia exact aşa cum este descris în acest prospect sau v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă medicul dumneavoastră nu v-a prescris altfel, pulverizaţi Allergodil spray nazal o dată în fiecare nară, de două ori pe zi (dimineaţa şi seara; echivalentul unei doze zilnice de 0,56 mg clorhidrat de azelastină).
Pulverizaţi soluţia în fiecare nară, ţinând capul drept/vertical.

Allergodil spray nazal poate fi administrat până la dispariţia simptomelor, dar tratamentul nu trebuie continuat mai mult de 6 luni consecutive.
Contactaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă aveţi impresia că efectul Allergodil spray nazal este prea puternic sau prea slab.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este clohidrat de azelastină. O pulverizare (0,14 ml spray nazal soluţie) conţine clorhidrat de azelastină 0,14 mg.
- Celelalte componente sunt: edetat disodic dihidrat, hipromeloză, hidrogenofosfat disodic dodecahidrat, acid citric, clorură de sodiu, apă purificată.

Prezentare:
10 ml

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Allergodil, 1 mg/ml spray nazal, soluţie, 10 ml, Viatris

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Allergodil, 1 mg/ml spray nazal, soluţie, 10 ml, Viatris pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  17-07-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului VIATRIS

Vezi Politica de confidentialitate date personale