Brintellix, 10 mg, 28 comprimate filmate, Lundbeck

Vortioxetina (Vortioxetinum)

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: LUNDBECK

Data expirarii: 30-08-2027

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

111,17 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Brintellix, 10 mg, 28 comprimate filmate, Lundbeck

Indicatii:
Brintellix conţine substanţa activă vortioxetină. Aceasta aparţine unei clase de medicamente numite antidepresive.
Brintellix este utilizat pentru tratamentul episoadelor depresive majore la adulţi.
Brintellix a demonstrat faptul că ameliorează o gamă largă de simptome depresive, incluzând tristeţea, tensiune interioară (senzaţie de anxietate), tulburări de somn (reducerea perioadei de somn), scăderea apetitului, dificultăţi de concentrare, senzaţia de inutilitate, pierderea interesului faţă de activităţile favorite, senzaţia de încetineală.

Contraindicatii:
Nu luaţi Brintellix:
- dacă sunteţi alergic la vortioxetină sau la oricare dintre excipienţii acestui medicament.

Precautii:
Inainte să luaţi Brintellix, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a fi sfătuită înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:
Brintellix nu trebuie utilizat pe durata sarcinii decât în situaţia în care medicul consideră că este absolut necesar acest lucru.
Dacă luaţi medicamente pentru tratamentul depresiei incluzând Brintellix pe parcursul ultimelor 3 luni de sarcină trebuie să fiţi conştientă că următoarele manifestări pot fi observate la nou-născut: probleme de respiraţie, piele albăstruie, crize convulsive, modificări ale temperaturii corporale, tulburări de alimentare, glicemie scăzută, musculatură rigidă sau moale, reflexe intense, tremor, mişcări neregulate, iritabilitate, letargie, plâns continuu, somnolenţă şi dificultăţi de somn. Luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră dacă noul-născut prezintă oricare dintre aceste simptome.
Asiguraţi-vă că moaşa şi/sau medicul dumneavoastră cunosc faptul că luaţi Brintellix. Atunci când este luat pe durata sarcinii, în mod special în ultimele 3 luni de sarcină, medicamente cum este Brintellix pot creşte riscul unei afecţiuni severe la copii, numită hipertensiune pulmonară persistentă a nou-născutului (HPPN), determinând copilul să respire rapid şi să aibă o culoare vineţie. Aceste simptome apar în general în primele 24 de ore de la naşterea copilului. În cazul în care copilul prezintă astfel de simptome trebuie să luaţi imediat legătura cu moaşa şi/sau medicul dumneavoastră.
Dacă luați Brintellix spre sfârșitul sarcinii, poate exista un risc crescut de sângerare vaginală abundentă la scurt timp după naștere, mai ales dacă aveți istoric de afecțiuni hemoragice. Medicul dumneavoastră sau moașa trebuie să știe că luați Brintellix, astfel încât să vă poată sfătui.

Alăptarea:
Este de aşteptat ca să ajungă în laptele matern componentele medicamentului Brintellix. Brintellix nu trebuie utilizat în perioada alăptării. Medicul dumneavoastră va lua decizia fie de a întrerupe alăptarea fie de a opri utilizarea Brintellix luând în considerare beneficiile alăptării pentru copilul dumneavoastră şi beneficiile tratamentului pentru dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Brintellix nu are sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi a folosi utilaje. Cu toate acestea, deoarece au fost raportate reacţii adverse precum amețeli, este recomandată precauţie în efectuarea acestor activităţi la iniţierea tratamentului cu Brintellix sau la schimbarea dozelor.

Mod de administrare:
Întotdeauna să luaţi acest medicament exact în felul în care v-a fost indicat de către doctor. Verificaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul în cazul în care nu sunteţi sigur.

Doza recomandată de Brintellix este de 10 mg vortioxetină administrată sub forma unei singure doze zilnice la adulţi cu vârsta sub 65 de ani. Doza poate fi crescută de către medicul dumneavoastră la un maximum de 20 mg vortioxetină pe zi sau scăzută la un minimum de 5 mg vortioxetină pe zi în funcţie
de răspunsul dumneavoastră la tratament.

Pentru pacienţii vârstnici, de 65 de ani sau peste, doza de iniţiere este de 5 mg vortioxetină o dată pe zi.

Utilizarea la copii şi adolescenţi:
Brintellix nu se utilizează la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Modul de administrare:
Luaţi comprimatul cu un pahar de apă.
Comprimatul poate fi luat cu sau fără alimente.

Durata tratamentului:
Luaţi Brintellix pentru perioada de timp recomandată de medicul dumneavoastră.
Continuaţi să luaţi Brintellix chiar dacă durează un timp până să simţiţi o ameliorare a condiţiei dumneavoastră.
Tratamentul trebuie continuat timp de cel puţin 6 luni după ce vă simţiţi bine din nou.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Compozitie:
- Substanţa activă este vortioxetină. Fiecare comprimat filmat conţine vortioxetină 10 mg (sub formă de vortioxetină).
- Celelalte componente sunt manitol (E421), celuloză microcristalină, hidroxipropilceluloză, amidon glicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu, hipromeloză, Macrogol 400, dioxid de titan (E171) oxid galben de fier (E172)

Prezentare:
28 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Brintellix 10 mg 28 comprimate filmate Lundbeck(Vortioxetina (Vortioxetinum)) face parte din grupa medicament:antidepresive isrs , contine substanța activă:vortioxetina..
Grupa medicament: Antidepresive ISRS
Substanța activă: Vortioxetina

Brintellix, 10 mg, 28 comprimate filmate, Lundbeck

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Brintellix, 10 mg, 28 comprimate filmate, Lundbeck pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  20-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului LUNDBECK

Vezi Politica de confidentialitate date personale