Concerta 36 mg, 30 comprimate cu eliberare prelungita, Janssen Pharmaceutica

clorhidrat de metilfenidat

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: JANSSEN PHARMACEUTICA

Cod produs: 5413868108330

Data expirarii: 31-03-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

96,41 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Concerta 36 mg, 30 comprimate cu eliberare prelungita, Janssen Pharmaceutica [5413868108330]

Indicatii:
Concerta este utilizat pentru tratamentul „tulburării hiperkinetice cu deficit de atenţie” (ADHD).
- este utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani.
- este utilizat numai după ce au fost încercate tratamente care nu implică administrarea de medicamente, cum sunt consiliere sau terapie comportamentală.
Concerta nu este utilizat ca tratament al ADHD pentru copii cu vârsta sub 6 ani sau pentru iniţierea tratamentului la adulţi. Atunci când tratamentul a început la o vârstă mai mică, poate fi adecvată continuarea administrării Concerta şi la vârsta adultă. Medicul dumneavoastră vă va sfătui cu privire la acest aspect.

Contraindicatii:
Nu luaţi metilfenidat dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră:
- sunteţi/este alergic la metilfenidat sau la oricare alte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Concerta, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului înainte pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Datele disponibile nu sugerează un risc crescut de apariție a defectelor congenitale generale, însă nu poate fi exclusă o creștere mică a riscului de malformații ale inimii atunci când este utilizat în primele trei luni ale sarcinii. Medicul dumneavoastră vă poate oferi mai multe informații despre acest risc.
Înainte de a lua metilfenidat, spuneţi mediculului dumneavoastră sau farmacistulului dacă dumneavoastră sau fiica dumneavoastră:
- aveţi/are viaţă sexuală. Medicul dumneavoastră va discuta metodele contraceptive.
- sunteţi/este gravidă sau credeţi/crede că aţi/ar putea fi gravidă. Medicul dumneavoastră va decide dacă metilfenidatul trebuie să fie luat.
- alăptaţi/alăptează sau intenţionaţi/intenţionează să alăptaţi/alăpteze. Metilfenidatul trece în laptele matern. Ca urmare, medicul dumneavoastră va decide dacă dumneavoastră puteţi sau fiica dumneavoastră poate alăpta în timp ce utilizaţi/utilizează metilfenidat.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
În timpul tratamentului cu metilfenidat dumneavoastră sau copilul dumneavoastră puteţi/poate prezenta ameţeli, dificultăţi în focalizarea privirii sau vedere înceţoşată. Dacă apar astfel de reacţii adverse, devine periculoasă desfăşurarea oricăror activităţi cum sunt conducerea unui vehicul, folosirea utilajelor, mersul pe bicicletă, călăria sau urcatul în copaci.

Mod de administrare:
Dumneavoastră sau copilul dumneavoastră trebuie să luaţi/ia întotdeauna Concerta exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
- medicul dumneavoastră va începe de obicei tratamentul cu o doză mică pe care o va creşte treptat, în funcţie de evoluţia bolii.
- doza zilnică maximă este 54 mg.
- dumneavoastră sau copilul dumneavoastră trebuie să luaţi/ia Concerta o dată pe zi, în fiecare zi, dimineaţa, cu un pahar cu apă. Comprimatul trebuie înghiţit întreg şi nu trebuie mestecat, rupt sau zdrobit. Comprimatul poate fi luat cu sau fără alimente.
Comprimatul nu se dizolvă complet după ce întreaga cantitate de medicament a fost eliberată şi, uneori, învelişul comprimatului poate apărea în materiile fecale. Acest lucru este normal.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră nu vă simţiţi/se simte mai bine după o lună de tratament:
Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră nu vă simţiţi/se simte mai bine, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Acesta va decide dacă este necesar un tratament diferit.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Compozitie:
Substanţa activă este clorhidrat de metilfenidat.
- Concerta conţine clorhidrat de metilfenidat 18 mg.
- Concerta conţine clorhidrat de metilfenidat 36 mg.
- Concerta conţine clorhidrat de metilfenidat 54 mg.

Celelalte componente sunt: Butilhidroxitoluen (E321), acetat de celuloză, hipromeloză (E464), acid fosforic concentrat,
poloxamer 188, polietilenoxid 200K şi 7000K, povidonă K29-32, clorură de sodiu, acid stearic, acid succinic, oxid negru de fer (E172), oxid galben de fer (E172) şi oxid roşu de fer (E172, numai comprimatele de 54 mg).
- Film colorat: hipromeloză, lactoză monohidrat, dioxid de titan (E171), triacetină, oxid galben de fer (E172, numai comprimatele de 18 mg şi 54 mg), oxid roşu de fer (E172, numai comprimatele de 54 mg) şi acid stearic (numai comprimatele de 18 mg).
- Film transparent: ceară de carnauba, hipromeloză (E464) şi macrogol 400.
- Cerneală de inscripţionare: oxid negru de fer (E 172), hipromeloză (E464) și propilenglicol.

Prezentare:
30 comprimate cu eliberare prelungită

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Concerta 36 mg, 30 comprimate cu eliberare prelungita, Janssen Pharmaceutica [5413868108330]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Concerta 36 mg, 30 comprimate cu eliberare prelungita, Janssen Pharmaceutica pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  19-07-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului JANSSEN PHARMACEUTICA

Vezi Politica de confidentialitate date personale