Pulbere de maca, 200 g, Phyto Biocare

5 (din 1 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: PHYTO BIOCARE

Cod produs: 6426153000119

Data expirarii: 25-12-2025

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Optiuni Livrare
Ridicare personala din Pachetomat
Ridicare personala din Pachetomat Pret: de la 7,14 LEI poti alege din 130 Pachetomate disponibile

Livrare în 1 până la 13 zile

Livrare prin curier
Livrare prin curier Pret: de la 11,00 LEI

Livrare în 1 până la 13 zile

Ridicare personala de la Oficiile PostCollect
Ridicare personala de la Oficiile PostCollect Pret: de la 9,92 LEI poti alege din 633 oficii disponibile

Livrare în 1 până la 13 zile

vezi toate optiunile de livrare
35,50 LEI
6 în stoc Ultima actualizare: 16-11-2024 19:40:37
Opinia cumparatorilor
100%
scor calitate-pret
100%
raspunde asteptarilor
100%
ar recomanda produsul
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat este valabil atât pentru comenzile online cât și pentru toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Pulbere de maca, 200 g, Phyto Biocare [6426153000119]

Pulbere de maca,
Maca (Lepidium meyenii) sau „ginseng andin”, este o plantă erbacee bienală din familia Cruciferelor, care crește în special în Peru și Bolivia, unde este cultivată în zone din munții Anzi, la o altitudine de 3.500 - 4.200 metri.

Este o legumă rădăcinoasă înrudită cu ridichea și varza
Maca este cultivată de secole pentru hipocotilul cărnos, fiind folosită atît ca aliment cât și că planta medicinală deoarece are proprietăți nutritive și tonice excepționale.
Pentru incași, ca și pentru populațiile andine de azi, maca era și este o plantă sacră, un aliment de bază complex, care permite populației să reziste mai ușor intemperiilor vremii de pe înaltele platouri ale Anzilor. În Anzi, maca este gătită și consumată ca leguma în hrană zilnică.

Poate fi gătită în stare proaspătă (coaptă la cuptor, rasa și adăugată în mâncarea gătită, fiartă și pasată în creme de legume etc), dar că leguma proaspătă poate fi găsită și obținută numai în apropierea zonelor înalte unde se plantează.

Pentru păstrare, stocare și comercializare, rădăcină de macă se usucă. Producția medie la hectar poate ajunge și la 15 tone de rădăcină proaspătă, dar prin uscare se reduce la aproximativ 5 tone. În această stare poate fi păstrată până la 3-4 ani.
Culturile de macă sînt ecologice: la altitudinile mari la care crește, nu există dăunători pentru care să fie necesare pesticidele iar solul este îngrășat organic cu material produs în fermele de oi, lama și alpaca. De asemenea, frunzele plantei sînt tăiate la recoltare și lăsate pe loc pentru fertilizarea solului.

În ultimul timp, maca este cultivată pe scară largă. Producția de macă a cunoscut o creștere spectaculoasă și este exportată în întreaga lume. Piete importante sunt China, Japonia și Europa, unde se comercializează doar sub formă de pulbere - pur și simplu, sau în capsule medicinale.
Maca este una din plantele considerate superaliment, introducerea sa în dieta umană aducând o serie de beneficii pentru sănătatea și buna funcționare a organismului. 

Date științifice
Datele științifice întâlnite în bibliografie precizează în mare un conținut de 60 - 75% carbohidrați, 10 – 12% proteine, 8 – 10% fibre și 2 – 3% lipide, foarte asemănător cu cel al unor cereale ca grâu sau orez.
Maca este o sursă valoroasă de aminoacizi, cei mai importanți cantitativ fiind arginina, serina, histidină, acidul glutamic, glicina, valină, fenilalanină, tirosina și treonină.
Alături de aceștia, în pulberea de macă se găsesc acizi grași (linolenic, palmitic și oleic), alcaloizi, tanini, polifenoli, vitamine(B1, B2, B12, C, E), saponine, sitosteroli, minerale (Ca, K, P, Mg) și microelemente (Zn, I, Mn, Cu).

In cartea The Healing Power of Rainforest Herbs de Leslie Taylor, sînt date valori nutritive complexe raportate la 10 g pulbere de macă (aceasta fiind considerată și propusă de autoare ca fiind doza zilnică recomandată pentru consum uman).

Nutritional Profile of Dried Maca Root
(Average 10 gram serving)

Component

per 10 g

 

Amino Acids

per 10 g

 

Minerals

per 10 g

Protein

1–1.4 g

 

Alănine

63.1 mg

 

Calcium

25 mg

Carbohydrates

6–7.5 g

 

Arginine

99.4 mg

 

Copper

0.6 mg

Fats (lipids)

220 mg

 

Aspartic acid

91.7 mg

 

Iron

1.5 mg

Fiber

850 mg

 

Glutamic acid

156.5 mg

 

Iodine

52 mcg

Ash

490 mg

 

Glycine

68.3 mg

 

Manganese

80 mcg

Sterols

5–10 mg

 

Histidine

41.9 mg

 

Potassium

205 mg

Calories

32.5

 

HO-Proline

26.0 mg

 

Sodium

1.9 mg

 

 

 

Isoleucine

47.4 mg

 

Zinc

380 mcg

 

 

 

Leucine

91.0 mg

 

 

 

Vitamins

per 10 g

 

Lysine

54.5 mg

 

Fats/Lipids

per 10 g

B2

 39 mcg

 

Methionine

28.0 mg

 

Linoleic

72 mcg

B6

114 mcg

 

Phenylalanine

55.3 mg

 

Palmitic

52 mcg

C

 28.6 mg

 

Proline

  0.5 mg

 

Oleic

24.5 mcg

Niacin

565 mcg

 

Sarcosine

  0.7 mg

 

 

 

 

 

 

Serine

50.4 mg

 

 

 

 

 

 

Threonine

33.1 mg

 

 

 

 

 

 

Tryptophan

4.9 mg

 

 

 

 

 

 

Tyrosine

30.6 mg

 

 

 

 

 

 

Valine

79.3 mg

 

 

 




Sugestii de consum
Pulberea de macă poate fi consumată în tot felul de combinații: poate fi inclusă în sucuri de fructe, în smoothies și creme de legume și fructe, poate fi adăugată în lapte alături de cereale, cacao etc, poate fi amestecată în iaurturi sau presărată peste salate de crudități sau chiar inclusă în sosuri gătite - și așa mai departe, după libera alegere și imaginația consumatorilor.
Forma de prezentare ca pulbere oferă avantajul că este mult mai ușor de utilizat, de digerat și de păstrat.
Gustul acestei pulberi vegetale este dulceag și este însoțit de o aromă specifică.
Doza zilnică recomandată este de 5 până la maxim 10 grame de pulbere de macă, divizate în două sau trei administrări.

Beneficiile consumului de macă pentru sănătate
Datele științifice demonstrează că pulberea de macă reprezintă o valoroasă sursă naturală de nutrienți.
Prin faptul că se administrează ca pulbere fină, multitudinea de componente naturale, de la aminoacizi la vitamine, minerale și alți nutrienți pot fi absorbite cu ușurință și cu randament bun.
Odată pătrunși în organism, acești compuși biochimici acționează sinergic și pot genera efecte benefice la diferite nivele, intervenind în diferite procese metabolice.
Consumul constant pe perioade de 20-30 zile de pulbere de macă, prin aportul său de nutrienți valoroși, reechilibrează organismul din punct de vedere biochimic și energetic, reactivează și revitalizează funcțiile de bază ale organismului (inclusiv pe cea de reproducere) și instalează o stare generală de bine.
Maca este ca și ginsengul, în primul rând un tonic și un adaptogen remarcabil.
Consumul de maca pulbere tonifică organismul și mai ales îi crește capacitatea de a se adapta și de a rezista la condiții de stres sau de efort fizic și intelectual.
Pulberea de macă este introdusă frecvent în alimentația sportivilor în perioadele de pregătire cât și pe timpul competițiilor, planta fiind “curată”, adică nimic din compoziția sa chimică și biochimică nu se regăsește pe listele de substanțe interzise.

Iată câteva dintre efectele citate în literatura de specialitate și atribuite consumului de macă:
- stimularea și întărirea sistemului imunitar
- susținerea activității fizice și cerebrale
- îmbunătățirea generală a funcțiilor de bază ale organismului
- revitalizarea stării persoanelor trecute de vârsta a doua
- energizează și crește capacitatea organismului de a rezista la efort fizic și/sau intelectual
- lupta împotriva oboselii fizice și mintale
- favorizarea asimilării nutrienţilor din dieta zilnică
- rezistență mărită la efectul razelor UV, îmbunătățirea generală a aspectului pielii
- reducerea efectelor generate de menopauză, ca osteoporoza și anemia
- diminuează problemele hormonale la femei - reglează menstruaţia, ameliorează durerile din perioada menstruaţiei, stopează din simptomele cauzate de menopauză
- crește libidoul, fertilitatea și tonusul sexual, la ambele sexe.

Depozitare și păstrare:
La maxim 30 grade Celsius, ferit de umezeală și de acțiunea directă a razelor de soare.
Termen de valabilitate:
În ambalaj original și în condiții corespunzătoare de temperatură și umezeala, ferite de acțiunea directă a razelor de soare, 2 ani.

După deschiderea ambalajului, în aceleași condiții, 180 zile.

Formă de prezentare:
Pungi din folie de aluminiu cu sistem de autosigilare, conținînd fiecare cîte 200 g pulbere extrafină de macă.

Pulbere de maca 200 g Phyto Biocare dieta si nutritie:dieta paleo : maca latte, dieta paleo : maca latte cu dovleac alimente nutritive:maca..
Specificatie Valori
Categorie Pulberi si Pudre
Brand Phyto Biocare
Stoc În stoc
Disponibil in farmacii Dristor, Rahova, Barbu Vacarescu, Popesti-Leordeni
Info produs Eligibil ELITE
Cod produs 6426153000119
Data de expirare 2025-12-25
Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Pulbere de maca, 200 g, Phyto Biocare pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  16-11-2024  |  Raporteaza Descriere Gresita

Cumparate frecvent impreuna

Alte produse ale producatorului Phyto Biocare

Vezi Politica de confidentialitate date personale