Leponex, 100 mg, 50 comprimate, Mylan

clozapina

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: MYLAN

Cod produs: 5099151009777

Data expirarii: 30-05-2026

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

71,81 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Leponex, 100 mg, 50 comprimate, Mylan [5099151009777]

Indicatii:
Leponex aparţine unui grup de medicamente numite antipsihotice (medicamente care sunt utilizate pentru tratarea tulburărilor psihice, precum psihoza).
Leponex este utilizat pentru tratarea persoanelor care suferă de schizofrenie la care administrarea altor medicamente a eşuat. Schizofrenia este o boală mintală care implică tulburări ale gândirii, reacţiilor emoţionale şi de comportament. Trebuie să luaţi acest medicament numai dacă aţi încercat deja cel puţin alte două medicamente antipsihotice, inclusiv unul dintre antipsihoticele atipice mai noi pentru tratarea schizofreniei, iar aceste medicamente au eşuat sau au condus la efecte secundare care nu pot fi tratate.
De asemenea, Leponex este utilizat pentru tratarea tulburărilor de gândire, emoţionale şi de comportament la pacienţii cu boală Parkinson, atunci când tratamentul cu alte medicamente a eşuat.

Contraindicatii:
Nu luaţi Leponex:
- dacă sunteţi alergic la clozapină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Leponex, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Medicul dumneavoastră va discuta cu dumneavoastră beneficiile şi riscurile potenţiale ale utilizării acestui medicament în timpul sarcinii. Anunţaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră în cazul în care rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Leponex.
Nou-născuţii mamelor care iau medicamente antipsihotice în timpul ultimului trimestru de sarcină pot prezenta un risc crescut de dezvoltare de membre rigide, tremor, agitaţie, rigiditate musculară, slăbiciune musculară, somnolenţă, respiraţie întretăiată şi superficială şi tulburări de nutriţie după naştere. În unele cazuri, aceste simptome se pot atenua singure, în alte cazuri, nou-născuţii pot necesita terapie intensivă sau spitalizare.
Unele femei care utilizează unele medicamente pentru tratarea afecţiunilor mintale au cicluri menstruale neregulate sau deloc. Dacă aţi fost astfel afectată, ciclurile menstruale pot reveni când treceţi de la medicamentul respectiv la Leponex, ceea ce înseamnă că trebuie să recurgeţi la metode eficiente de contracepţie.
Nu alăptaţi în timpul tratamentului cu Leponex. Clozapina, componenta activă din Leponex, poate trece în lapte şi astfel poate afecta copilul.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Leponex poate determina oboseală, somnolenţă şi crize, mai ales la începutul tratamentului. Trebuie să evitaţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje când aveţi aceste simptome.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Este important să nu modificaţi doza sau să nu întrerupeţi administarea de Leponex fără a întreba mai întâi medicul. Continuaţi să luaţi comprimatele atâta timp cât vă recomandă medicul. Dacă aveţi vârsta de 60 ani sau peste, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să începeţi tratamentul cu o doză mai mică pe care să o mărească treptat pentru că este mai puţin probabil să prezentaţi unele efecte adverse nedorite.
Dacă doza care vă este prescrisă nu poate fi atinsă prin comprimatul de această concentraţie, sunt disponibile alte concentraţii ale produsului medicamentos pentru atingerea dozei.

Compozitie:
- Substanţa activă este clozapina. Un comprimat conţine clozapină 25 mg si 100 mg.
- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc.

Prezentare:
50 comprimate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Leponex 100 mg 50 comprimate Mylan(clozapina) face parte din grupa medicament:antipsihotice..
Grupa medicament: Antipsihotice

Leponex, 100 mg, 50 comprimate, Mylan [5099151009777]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Leponex, 100 mg, 50 comprimate, Mylan pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  12-06-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului MYLAN

Vezi Politica de confidentialitate date personale