Metotrexat Ebewe, 10 mg/ml solutie injectabila, 1 seringa preumpluta x 0,75 ml, Ebewe Pharma

metotrexat

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: EBEWE PHARMA

Cod produs: 7613421017163

Data expirarii: 30-09-2024

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

55,86 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Metotrexat Ebewe, 10 mg/ml solutie injectabila, 1 seringa preumpluta x 0,75 ml, Ebewe Pharma [7613421017163]

Indicatii:
Metotrexat Ebewe este un medicament care conține metotrexat. Metotrexat este o substanță cu următoarele proprietăţi:
- interferă cu factorul de creştere al anumitor celule din organism care se înmulţesc rapid (medicament antitumoral)
- scade reacţiile nedorite de apărare, contra propriului organism (imunosupresor) şi
- are efecte antiinflamatorii
Metotrexat Ebewe este utilizat la pacienţi cu:
- Poliartrită reumatoidă activă (PR) la pacienţii adulţi
- Forme poliartritice (când sunt implicate cinci sau mai multe articulaţii) ale artritei juvenile (copii cu vârstă > 3 ani) idiopatice active (AJI) forme severe, când răspunsul la medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) a fost inadecvat.
- Forme severe, recalcitrante, dezabilitante de psoriazis, care nu răspund la alte forme de terapie convenţională cum ar fi fototerapia, PUVA şi retinoizii şi psoriazis sever care afectează articulaţiile (artrită psoriazică), la pacienţii adulţi.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Metotrexat Ebewe:
- dacă sunteţi alergic la metotrexat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precauţii:
Înainte să utilizaţi Metotrexat Ebewe, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că sunteți gravidă sau intenționați să aveți un copil, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:
Nu utilizaţi Metotrexat Ebewe în timpul sarcinii sau dacă încercaţi să rămâneţi gravidă. Metotrexatul poate determina malformaţii congenitale, să dăuneze copilului dumneavoastră nenăscut sau să producă avorturi. Este asociat cu malformații la nivelul craniului, feței, inimii și vaselor sanguine, creierului și membrelor. Prin urmare, este foarte important să nu fie administrat pacientelor gravide sau care
intenţionează să rămână gravide. La femeile fertile, înainte de începerea tratamentului trebuie să se excludă orice posibilitate de sarcină, folosind măsuri corespunzătoare, de exemplu test de sarcină.
Trebuie să evitaţi să rămâneţi gravide în timpul tratamentului cu metotrexat şi încă 6 luni după întreruperea acestuia utilizând măsuri contraceptive eficace în întreaga această perioadă.
Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului sau credeți că sunteți gravidă, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Trebuie să vi se ofere informaţii privind riscul de efecte dăunătoare ale tratamentului asupra copilului.
Dacă doriţi să rămâneţi gravidă trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră, care vă poate prezenta sfaturi de specialitate, înainte de a planifica începerea tratamentului.

Alăptarea:
Nu alăptaţi în timpul tratamentului, deoarece metotrexatul trece în laptele matern. Dacă medicul dumneavoastră curant consideră că tratamentul cu metotrexat este absolut necesar în perioada de alăptare, trebuie să întrerupeţi alăptarea.

Fertilitatea la bărbaţi:
Datele disponibile nu indică un risc crescut de malformații congenitale sau avort dacă tatăl a utilizat o doză de metotrexat mai mică de 30 mg/săptămână. Cu toate acestea, riscul nu poate fi exclus complet.
Metotrexatul poate fi genotoxic. Acest lucru înseamnă că medicamentul poate determina mutații genetice. Metotrexatul poate afecta producția de spermă, cu posibilitatea de a determina malformații congenitale. Prin urmare, trebuie să evitați să concepeți un copil sau să donați spermă în timpul tratamentului cu metotrexat și după cel puțin 6 luni de la întreruperea tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Reacțiile adverse asupra sistemului nervos central, cum sunt starea de oboseală, somnolență şi ameţeli, pot să apară în cursul tratamentului cu Metotrexat Ebewe. În unele cazuri, capacitatea de a conduce vehicule şi/sau utilaje poate fi influenţată. Dacă vă simţiţi obosit sau ameţit, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.
Aceste efecte apar într-o măsură mai mare atunci când se consumă alcool.ilaje.

Mod de administrare:
Utilizați întotdeauna Methotrexate Ebewe exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră.
Consultați medicul sau farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Avertizare importantă referitoare la doza de Metotrexat Ebewe (metotrexat):
Utilizați Metotrexat Ebewe doar o dată pe săptămână pentru tratamentul artritei reumatoide, a formelor poliartritice ale artritei idiopate juvenile sau psoriazisului. Utilizarea unei doze prea mari de
Metotrexat Ebewe (metotrexat) poate fi letală. Vă rugăm să citiți cu atenție punctul 3 al acestui prospect. Dacă aveți întrebări, vă rugăm discutați cu medicul sau farmacistul dumneavoastră înainte să utilizați acest medicament.

Metotrexat Ebewe trebuie prescris de către un medic care are cunoştinţe despre caracteristicile medicamentului şi modul său de acţiune.
Metotrexat Ebewe se administrează numai o dată pe săptămână. Împreună cu medicul dumneavoastră veţi decide ziua săptămânii potrivită pentru a vi se face injecţia.
Administrarea incorectă a Metotrexat Ebewe poate determina reacții adverse severe, cu evoluţie potenţial letală.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastrăsau farmacistului
 
Compozitie:
- Substanţa activă este metotrexat.
Fiecare ml soluţie injectabilă conţine metotrexat 10 mg (sub formă de metotrexat disodic 10,97 mg),
Fiecare seringă preumplută cu 0,75 ml soluţie injectabilă conţine metotrexat 7,5 mg.
Fiecare seringă preumplută cu 1 ml soluţie injectabilă conţine metotrexat 10 mg.
Fiecare seringă preumplută cu 1,5 ml soluţie conţine metotrexat 15 mg.
Fiecare seringă preumplută cu 2 ml soluţie conţine metotrexat 20 mg.
Celelalte componente sunt: clorură de sodiu, hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului), apă pentru preparate injectabile.

Prezentare:
1 seringa preumpluta x 0,75 ml

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Metotrexat Ebewe 10 mg/ml solutie injectabila 1 seringa preumpluta x 0 75 ml Ebewe Pharma(metotrexat) face parte din grupa medicament:antineoplazice, antireumatice specifice , contine substanța activă:metotrexat..
Substanța activă: Metotrexat

Metotrexat Ebewe, 10 mg/ml solutie injectabila, 1 seringa preumpluta x 0,75 ml, Ebewe Pharma [7613421017163]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Metotrexat Ebewe, 10 mg/ml solutie injectabila, 1 seringa preumpluta x 0,75 ml, Ebewe Pharma pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  29-05-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului EBEWE PHARMA

Vezi Politica de confidentialitate date personale